Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Θρίλερ με την 4χρονη που χάθηκε στην Ομόνοια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνουν οι αστυνομικοί για την τετράχρονη Άνι Μπορίσοβα, το 4χρονο κοριτσάκι που εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου από το κέντρο της Αθήνας, γύρω από την Ομόνοια.



Η κινητοποίηση των Αρχών αλλά και του «Χαμόγελου του Παιδιού» συμπεριλαμβάνει αναζητήσεις στην Αττική, στην Ελλάδα, ακόμη και εκτός χώρας, και ήδη amber alert για τη μικρή έχει «ηχήσει» πανευρωπαϊκά. Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της 4χρονης έχει πέσει σε αντιφάσεις σε σχέση με το πού και πότε εξαφανίστηκε η κόρη της.

Το παιδί έχει καστανά μαλλιά και μάτια. Έχει καταγωγή από τη Βουλγαρία και είναι αγνώστου πατρός. Την εξαφάνιση της μικρής κατήγγειλε η βουλγαρικής υπηκοότητας μητέρα του στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και από τότε έχει ξεκινήσει η έρευνα προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα, η ίδια είχε παραδώσει το παιδί της σε μια φίλη της και συμπατριώτισσά της, επειδή ήθελε να πάει για λίγες μέρες στη Βουλγαρία. Όταν επέστρεψε, η φίλη τής δήλωσε ότι έβγαλε βόλτα το παιδί και το... έχασε! Αίσθηση προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι η μητέρα δεν γνωρίζει παρά το μικρό όνομα της φίλης στην οποία εμπιστεύτηκε το 4χρονο κοριτσάκι της.

Η αγωνία είναι μεγάλη, καθώς ιδιαίτεροι λόγοι καθιστούν αναγκαία την άμεση εύρεσή της. Ήδη έχει δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία της που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, ενώ σποτ παρουσιάζονται στην τηλεόραση.

«Για όλους μας προέχει να βρεθεί το παιδί και να είναι καλά στην υγεία του», είπε στο "Έθνος" ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. «Ήδη έχουμε δώσει σήμα και έχουν κινητοποιηθεί και οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί για τα εξαφανισμένα παιδιά. Η Αστυνομία ψάχνει παντού, εντός και εκτός Ελλάδας. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην ευρωπαϊκή γραμμή για τις εξαφανίσεις 116000, καθώς και σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε παρακαλείται να καλέσει σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα ή στην ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά, 116000».

Εξαφανίσεις παιδιών
Οι εξαφανίσεις παιδιών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τα αρμόδια τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. Εδώ και πεντέμισι χρόνια οι ειδικοί μετρούν περισσότερα από 1.800 ανήλικα, κυρίως αλλοδαπά, που είτε έπεσαν θύματα οικογενειακών ρήξεων και απήχθησαν από τον έναν από τους γονείς τους είτε χάθηκαν εξαιτίας κοινωνικών προβλημάτων. Οι Αρχές, σε συνεργασία και με το «Χαμόγελο», κατάφεραν να εντοπίσουν 1.760 παιδιά, ενώ περισσότερα από 100 εξακολουθούν να είναι αγνοούμενα.

Στην Ελλάδα κάποιες εξαφανίσεις παιδιών έγιναν θρύλοι. Όπως εκείνη του «μικρού Μπεν (Νίνταμ)», που εξαφανίστηκε από την Κω όταν ήταν μόλις 1,5 έτους, στις 24 Ιουλίου 1991. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και έμενε σε τροχόσπιτο στην αγροτική περιοχή Ηρακλής. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, αλλά το παιδί δεν βρέθηκε. Ακόμη και σήμερα η οικογένεια δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες να εντοπίσει τον Μπεν, που σήμερα θα είναι 25 ετών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.