Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. σε επιστολή της ΕΣΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 27.04.2015


Απάντηση στην επιστολή της ΕΣΑμεΑ με τίτλο «Αστυνομικοί της γειτονιάς και άτομα με αναπηρία» που είχε αποσταλεί την 1η Απριλίου 2015 προς τον καθηγητή Γιάννη Πανούση, Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, έστειλε η Ελληνική Αστυνομία. Την επιστολή της ΕΣΑμεΑ μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.
«1. Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σ' αυτό, σας γνωρίζουμε ότι, από το Αρχηγείο μας έχουν δοθεί κατ' επανάληψη κατευθυντήριες εντολές σε όλες τις περιφερειακές μας Υπηρεσίες Τροχαίας και Τάξης για :
- Τη συστηματική αστυνόμευση των διαβάσεων- ειδικών ραμπών πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία.
- Την αστυνόμευση των πεζοδρόμων – πεζοδρομίων, πλατειών κλπ., κοινόχρηστων χώρων, ώστε να μην καταλαμβάνονται από πάσης φύσεως οχήματα και αντικείμενα και να μην δημιουργούνται κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των εν λόγω ατόμων και να μην εμποδίζεται η κίνησή τους.
- Την πάταξη της απαράδεκτης συνήθειας των δικυκλιστών να κινούνται σε χώρους αποκλειστικής χρήσης πεζών και ατόμων με αναπηρία.
- Την πραγματοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης για την προστασία των ατόμων με αναπηρία σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ
2. Οι προσπάθειες όλων των Υπηρεσιών μας θα συνεχισθούν σε βάθος χρόνου, με σκοπό τη συμβολή της Αστυνομίας στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κυκλοφοριακής ασφάλειας των πεζών και ειδικότερα των ΑμεΑ.
3. Όσον αφορά τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς, σας γνωρίζουμε ότι αυτοί, όταν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διαπιστώνουν προβλήματα σε διαβάσεις ΑμεΑ ή άλλα προβλήματα που καθοιονδήποτε τρόπο δυσχεραίνουν την ελεύθερη κίνηση αυτών, ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Υπηρεσίες Τροχαίας ή Τάξης ανάλογα, ώστε να επιληφθούν άμεση, παρακολουθώντας παράλληλα την επίλυσή τους».
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (135.53 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.