Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πετρούνιας, ο κατακτητής της Ευρώπης! - Η απονομή του χρυσού μεταλλίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήρθε η ώρα του και το πρώτο από μια σειρά ονείρων που θα καταλήξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έγινε πραγματικότητα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη φορά πήρε αυτό που άξιζε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ. Μετά το χάλκινο του 2012 στο Ευρωπαϊκό και το χρυσό στα Παγκόσμια Κύπελλα, ο Πετρούνιας κατακτά ένα ακόμη κάστρο.

Το πρόγραμμα
Έκανε το σταυρό του, φίλησε τα μπράτσα και τους ώμους, όπως κάνει πάντα, και ξεκίνησε υπό τους ήχους του Ζορμπά που έβαλαν για να τον τιμήσουν οι διοργανωτές. Έκανε τέλεια όλες τις ασκήσεις, έμεινε σωστά σε όλες σε χρόνο και κάρφωσε στην έξοδο. Ήταν τέλειος!

Παρ' όλα αυτά οι κριτές είδαν κάποια λάθη και μειώσεις που τον έριξαν από το 16,000 του προκριματικού, του έδωσαν το εξαιρετικό 15,866 που τον κατέστησε αυτομάτως φαβορί όχι μόνο για το βάθρο, αλλά για το χρυσό. Κι αυτό γιατί οι υπόλοιποι αθλητές ξεκινούσαν έτσι κι αλλιώς με πρόγραμμα μικρότερης αξίας και δυσκολίας σε σχέση με εκείνο του Πετρούνια.

Το βάθρο
1. Πετρούνιας
2. Αμπλιάζιν
3. Αλ Σαϊντ

Η βαθμολογία με τη σειρά που αγωνίστηκαν
Αϊτ Σαϊντ (Γαλλία) 15,566
Φαν Χέλντερ (Ολλανδία) 15,533
Τάλοκ (Βρετανία) 15,233
Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15,566
Πετρούνιας (Ελλάδα) 15,866
Μοράντι (Ιταλία) 15,300
Βάγκαν (Αρμενία) 15,333
Τοβμασιάν (Αρμενία) 15,300

-------------


Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο 25χρονος Έλληνας γυμναστής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του οργάνου και με 15.866 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Μονπελιέ.

Το ασημένιο μετάλλιο "μοιράστηκαν" ο Γάλλος Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ και ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν με 15.566β.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ plus




Πηγή: http://www.pamesports.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.