Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πόλεμος Μπαλτά - φροντιστών για την «πληγή που πρέπει να γιατρευτεί»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η μόνη πληγή που πρέπει να γιατρευτεί είναι τα μαύρα ιδιαίτερα».

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας εκφράζει μέσω ανοικτής επιστολής του ομόθυμα τη δυσαρέσκεια και την έκπληξή του για την αναφορά του υπουργού Παιδείας στις Φροντιστηριακές Μονάδες ως «πληγή που πρέπει να γιατρευτεί».

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ΟΕΦΕ στην παρουσίαση ενός πολυνομοσχεδίου που στοχεύει σε μια μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι προσβλητικές αναφορές σε ένα κλάδο με 2.500 νόμιμες επιχειρήσεις ανά την περιφέρεια, που δίνει εργασία σε τουλάχιστον 25.000 εκπαιδευτικούς, που αποδίδει κανονικά τους φόρους στο κράτος και αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του, κάθε άλλο προς όφελος της εκπαίδευσης λειτουργούν.

Η μόνη «πληγή που πρέπει να γιατρευτεί» είναι η μάστιγα των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων που πλήττει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα. Παρέχουν χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μαθητές και δεν αποδίδουν στο κράτος φόρους και ασφαλιστικές εισφορές τονίζεται στην επιστολή.

Η Ο.Ε.Φ.Ε θέλει να πιστεύει πως ως έγκριτος ακαδημαϊκός δάσκαλος αναφερθήκατε στη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα γνωρίζοντας καλά πως τα Φροντιστήρια όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν την Ελληνική εκπαίδευση δρώντας συμπληρωματικά και παράλληλα με το σχολείο. Και όλα αυτά την ώρα που η προσφορά των μονάδων μας μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αλλά και με τις υποτροφίες που έχουν χορηγήσει στην περίοδο της κρίσης, έχουν δώσει την ευκαιρία σπουδών σε μαθητές χιλιάδων οικογενειών.

Προς ενημέρωση του υπουργού Παιδείας η ΟΕΦΕ επισημαίνει πως το Φροντιστήριο δεν είναι ένα Ελληνικό φαινόμενο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ENES) στο Δ.Σ της οποίας συμμετέχει και η Ο.Ε.Φ.Ε, είναι ένας ενεργός Οργανισμός που προβάλλει το έργο της Υποστηρικτικής Εκπαίδευσης ανά την Ευρώπη. Και μάλιστα σε χώρες όπου τα κουπόνια εκπαίδευσης (voucher) δεν είναι «ταμπού» και η κάθε οικογένεια είναι σε θέση να διαλέξει το επίπεδο της μόρφωσης που θέλει να δώσει στα παιδιά της.

«Κύριε Υπουργέ
Η Ο.Ε.Φ.Ε ζητά περισσότερες διευκρινίσεις για τις αλλαγές που προωθούνται στον κλάδο των Φροντιστηρίων και ανακοινώθηκαν από εσάς στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Τη στιγμή που έχετε ήδη συναντηθεί με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον «άκομψο» να ανακοινώνονται μέτρα για τα Φροντιστήρια χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί ένας στοιχειώδης διάλογος με τους εκπροσώπους τους. Και σας υπενθυμίζουμε πως αυτές οι πρακτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα της Αριστεράς.

Ζητούμε έστω και τώρα μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να θέσουμε όλα τα ζητήματα του κλάδου μας, καθώς και να συζητήσουμε τις νέες αλλαγές που προωθούνται.

Η Ο.Ε.Φ.Ε θεωρεί αυτονόητη την κλήση της στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία κατατεθεί προς ψήφιση».

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς και τα Ιδιωτικά Σχολεία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα στη συνέντευξη τύπου της πολιτικής ηγεσίας ρυθμίζονται για πρώτη φορά ζητήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίου των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Με αφορμή τις ρυθμίσεις αυτές συγκαλείται Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΦΒΕ και καλούνται τα μέλη των γειτονικών Συλλόγων το Σάββατο 18 Απριλίου και ώρα 18.30, στο φροντιστήριο ΜΑΘΗΣΗ (Βασιλίσσης Όλγας 168) με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης «Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «για πρώτη φορά ρυθμίζονται θέματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίων λειτουργίας των φροντιστηρίων. Καθορίζονται ωράρια ,αργίες και ο γενικός έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων των φροντιστηρίων. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος η παρουσία σας είναι επιβεβλημένη και αναγκαία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.