Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Κατ’ οίκον περιορισμός στους συγγενείς κατηγορουμένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατ’ οίκον περιορισμός αντί φυλάκισης θα είναι ποινική μεταχείριση που μελετά το υπουργείο Δικαιοσύνης για στενούς συγγενείς, συζύγους και συμβίους κατηγορουμένων.

Απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι η αξιόποινη πράξη που αποδίδεται στους βασικούς κατηγορουμένους να οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης τους με αυτούς.

Τις αλλαγές εξετάζει σοβαρά ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος να συμπεριλάβει με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η δημοσιοποίηση της επίμαχης τροπολογίας δημιούργησε αρχικά την εντύπωση ότι θα μπορούσε να αφορά και τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία απέδρασε χθες από το Δρομοκαΐτειο. Ωστόσο νομικοί έλεγαν ότι η συγκεκριμένη κρατούμενη δεν συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε κατ’ οίκων περιορισμό, εφόσον βέβαια εντοπιζόταν από τις Αρχές ή επέστρεφε μόνη της ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις των δικών της ανθρώπων.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η τροπολογία αυτή μπορεί να έχει εφαρμογή στη μητέρα κατηγορουμένων για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς και τη σύντροφο ενός εξ αυτών για την οποία προ ημερών το Συμβούλιο Εφετών είπε «όχι» στην αποφυλάκισή της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παρασκευόπουλος απευθύνει, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «προσωπική έκκληση σε όλους μας για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.