Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπ. Παιδείας Τάσου Κουράκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδόθηκε μετά από ένα μήνα το ΦΕΚ.

Μετά από ένα μήνα περίπου εκδόθηκε το ΦΕΚ με τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Κουράκης ήταν αρμόδιος για θέματα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης εκκρεμούσε όμως και το τυπικό ώστε να μπορεί να υπογράφει αποφάσεις καθώς έως τώρα μόνο ο κ. Μπαλτάς είχε το εν λόγω δικαίωμα.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναστάσιο Κουράκη, ανατίθεται η άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων:

1. α) της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του πρώην Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή, εκτός της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής και των υπαγόμενων σε αυτή υπηρεσιών

β) της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του πρώην Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή.

γ) από τη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων με το σύνολο των τμημάτων που υπάγονται σε αυτή.

2. Των σχετικών με τις Αποκεντρωμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

3. Της εποπτείας των εξής εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου

α) του Βαρβάκειου Ιδρύματος

β) του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Στις κατά το άρθρο 1 αρμοδιότητες περιλαμβάνονται:

α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες,

β) η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ασκείται μόνον από κοινού με τον Υπουργό,

γ) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, δ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα

ε) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς.

στ) ο διορισμός των διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων από κοινού με τον Υπουργό

Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται με το άρθρο 1 εξαιρούνται και παραμένουν στον Υπουργό:

α) ο προσδιορισμός της πολιτικής του Υπουργείου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων καθώς και ο συντονισμός της εφαρμογής της πολιτικής αυτής,

β) η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.