Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΔΕΗ: Επίδομα για "κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η χορήγηση επιδόματος τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα και η δέσμευση για μη πραγματοποίηση απολύσεων είναι δύο από τις βασικές ρυθμίσεις της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψαν η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ.

Η σύμβαση έχει τριετή διάρκεια (ως το 2018) και προβλέπει, επίσης, την παρακράτηση 2 ευρώ το μήνα, επιπλέον ως έκτακτη συνδικαλιστική εισφορά, η οποία, σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους, επιβάλλεται για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από την επιχείρηση.

Το τροφείο είναι 6 ευρώ την ημέρα για κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας φυσική παρουσία και χορηγείται, όπως αναφέρεται στη ΣΣΕ, με στόχο την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ΔΕΗ δεσμεύεται, επίσης, «να μην προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, παρά μόνο εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος».

Προβλέπονται, τέλος, ειδικές παροχές για τους εργαζόμενους στην εμπορική εξυπηρέτηση πελατών (Front Office) που περιλαμβάνουν 4 ημέρες επιπλέον άδεια το χρόνο, καθώς και ημερήσιο επίδομα μέχρι 5 ευρώ, μετά τη λήξη του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.