Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ψάχνουν το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πιστεύουν οι αρχαιολόγοι για οίκημα στη Ναζαρέτ.

Ένα σπίτι χτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά στη Ναζαρέτ, πατρίδα του Ιησού, θεωρείται ως ο τόπος όπου ο Ιησούς ανατράφηκε από τη Μαρία και τον Ιωσήφ. Οι αρχαιολόγοι δεν μπορεί να πουν ακόμα ότι το συγκεκριμένο κτίσμα ήταν πράγματι το σπίτι του Ιησού, αλλά αυτό «είναι δυνατόν», λένε.

Το οίκημα είναι ένα από τα δύο σπίτια στη Ναζαρέτ, που χρονολογούνται από τον πρώτο αιώνα μ.Χ.. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι ο Ιησούς μεγάλωσε σε αυτό το σπίτι. Αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, το σπίτι ήταν διακοσμημένο με ψηφιδωτά ενώ μια εκκλησία κτίστηκε πάνω από αυτό. Το σπίτι ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1880 από τις μοναχές του μοναστηριού της Αδελφότητας της Ναζαρέτ και βάσει κάποιων δεδομένων ισχυρίστηκαν ότι ο Ιησούς είχε μεγαλώσει σε αυτό.

Ωστόσο, δεν υπήρχε μέχρι το 2006 καμία επιστημονική απόδειξη που να συνηγορεί υπέρ αυτού. Ο καθηγητής αρχαιολογίας Κεν Νταρκ, του Πανεπιστημίου Reading της Βρετανίας το χρονολόγησε και αποδείχθηκε ότι όντως το κτίσμα έχει γίνει στις αρχές του πρώτου αιώνα. «Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός. Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις», αναφέρει ο καθηγητής στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.