Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Το πρώτο κινητό με Ubuntu

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εναλλακτική πρόταση στα smartphones.

Αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό σε smartphone από τα συνηθισμένα iPhone, Android ή Windows Phone, τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά προς το BQ Aquaris E4.5, το πρώτο κινητό που τρέχει λογισμικό Ubuntu.

Το Ubuntu είναι μέχρι τώρα γνωστό σαν την πιο διαδεδομένη αντιπρόταση στα Windows ή στο λειτουργικό της Apple, όντας η πλέον δημοφιλής διανομή Linux.

Τα τελευταία χρόνια, η βρετανική εταιρεία Canonical που βρίσκεται πίσω από το Ubuntu εργάζονταν στην επέκταση του λογισμικού και σε άλλες συσκευές, όπως smartphones και tablet. Καρπός της εργασίας αυτής είναι το Aquaris E4.5.

Η συσκευή ξεφεύγει από την οικεία ιδέα των εφαρμογών που μπορούμε να κατεβάσουμε. Αντίθετα προσφέρει «πεδία» (scopes) ή αρχικές οθόνες με περιεχόμενο από το διαδίκτυο και το τηλέφωνό μας. Οι δημιουργοί εφαρμογών, δεν απαιτείται να αναπτύξουν μια διαφορετική έκδοση, όπως συμβαίνει με τα iOS, Android or Windows Phone. Αντίθετα, αρκεί να γράψουν τον κώδικα σε HTML5, τη «γλώσσα» που χρησιμοποιείται σε όλα τα σύγχρονα sites.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, θα διαθέτει οθόνη 4,5 ιντσών, full HD 1080p και κάμερα 8 megapixel στο πίσω μέρος και 5 megapixel στο μπροστινό. Στο εσωτερικό της συσκευής θα χτυπάει ένας επεξεργαστής Cortex A7, 1.3GHz, με 1GB μνήμη RAM.

Οι πωλήσεις της συσκευής θα ακολουθήσουν την πεπατημένη, καθώς θα διατίθεται ανά περιοδικά διαστήματα, για ορισμένο χρόνο κάθε φορά. Οι πρώτες πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 10 Φεβρουαρίου, μέσω των σελίδων του Ubuntu σε Twitter, Google+ Facebook. Η τιμή του θα είναι 170 ευρώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.