Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Επένδυση σε… γίδες και γαϊδούρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τα γαϊδούρια και οι γίδες, από συνώνυμα απαξίωσης της προηγούμενες δεκαετίες, σήμερα συνδέονται δεκαετίες, σήμερα συνδέονται με προϊόντα προστιθέμενης αξίας» τονίζει, μιλώντας στην Καθημερινή, ο αναπληρωτής καθηγητής Κτηνιατρικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του ΑΠΘ Γεώργιος Αρσένος. Ο ίδιος θεωρεί ότι η αξιοποίηση των δύο αυτών τετράποδων και των προϊόντων τους αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ώστε η ελληνική κτηνοτροφία να ενσωματώσει καινοτόμες ιδέες.



«Το γάλα του γαϊδουριού μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως στη βιομηχανία των καλλυντικών αλλά και για ανθρώπινη κατανάλωση ως παστεριωμένο» λέει ο κ. Αρσένος.

Μάλιστα οι τιμές πώλησης των προϊόντων υποδηλώνουν και την αξία τους. Ενδεικτικά ένα απλό σαπούνι πωλείται προς 5 ευρώ ενώ μια ενυδατική κρέμα προσώπου 16-20 ευρώ.

Έτσι για την αξιοποίηση των δύο αυτών ειδών, η Κτηνιατρική του ΑΠΘ οργάνωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της HELEXPO – ΔΕΘ, ένα πρότυπο στάβλο 200τμ όπου θα αρμέγονται καθημερινά γίδια και γαϊδουράκια ενώ θα υπάρχει και μικρό τυροκομείο, ώστε να συμπληρώνεται –σε μικρή κλίμακα- η εικόνα μιας καθετοποιημένης εκτροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.