Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Επικές μάχες ζώων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ζόρικος θρίαμβος του ζωικού βασιλείου μέσα από εντυπωσιακά βίντεο.

Μονομαχίες μέχρι θανάτου και ο άνθρωπος απλός παρατηρητής. Όταν δυο ή περισσότερα ζώα εμπλέκονται σε επικές μάχες, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι περιττός και… ταπεινός μπροστά σε μια τέτοια απίστευτη δύναμη.
Ο νόμος της ζούγκλας εξάλλου είναι σαφής: επιβιώνει μόνο ο ισχυρότερος, ή μήπως όχι. Στα βίντεο που ακολουθούν, καταγράφονται ζώα σε έξαλλη κατάσταση να τα βάζουν με ισότιμους αντιπάλους, ακόμα και με υποδεέστερους αλλά στο τέλος το αναμενόμενο αποτέλεσμα ανατρέπεται πανηγυρικά. Ίσως γιατί το μέγεθος δεν έχει σημασία, αλλά το πείσμα και το ένστικτο της επιβίωσης.

Καμηλοπαρδάλεις εν εξάλλω κατάσταση



Οι καμηλοπαρδάλεις είναι περήφανα ζώα, με επιβλητική παρουσία στο ζωικό βασίλειο. Όταν όμως χάνουν την ψυχραιμία τους το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Το βίντεο εμπεριέχει μια σειρά από χαρακτηριστικές στιγμές από καταγεγραμμένες μάχες μεταξύ εκπροσώπων του ίδιου είδους, κατά τη διάρκεια των οποίων ο μακρύς λαιμός τους, κατά μέσο όρο φτάνει τα 2,5 μέτρα, λειτουργεί και ως ρόπαλο.

Μάχη γιγάντων



Φθινόπωρο στο μαγευτικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο της Αλάσκα. Σε αυτό το τοπίο, έστησαν τις μηχανές τους, οι φωτογράφοι άγριας ζωής, Belinda και Lance Peck προκειμένου να καταγράψουν τις ομορφιές της φύσης και τις κινήσεις μιας παρέας αρκούδων. Όταν ξαφνικά, δυο μεγαλόσωμα ζώα, ένα θηλυκό στην προσπάθειά της να προστατέψει το μικρό της από τα νύχια μιας πεινασμένης αρσενικής αρκούδας, ρίχνονται σε μια άνευ προηγουμένου μάχη γιγάντων.

Απίστευτη μάχη ελαφιών



Όταν ένα ογκώδες ελάφι (elk) μπλέκει τα κέρατά του σε κάποιες από τις κούνιες της παιδικής χαράς στο εθνικό πάρκο Banff στον Καναδά, δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχει και μεγαλύτερος κίνδυνος: ένα άλλο ελάφι που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Η μάχη που ακολούθησε ήταν απίστευτης βαρβαρότητας.

Ζέβρα δραπετεύει από τα φονικά σαγόνια λιονταριού



Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ναμίμπια της Αφρικής, η οικογένεια του Salvatore Iovieno, καταγράφει την σοκαριστικη μάχη ζωής και θανάτου, μιας ζέβρας και ενός λιονταριού. Η ζέβρα προσπαθεί με απελπισμένες κινήσεις να αποτραβηχτεί από τα κοφτερά δόντια του βασιλιά της ζούγκλας και ενώ φαίνεται πως το λιοντάρι κερδίζει τελικά τη μάχη, η ζέβρα αντεπιτίθεται με όλες τις της δυνάμεις, στέκεται στα πόδια της και καταφέρνει μέσα σε ελάχιστα δραματικά λεπτά να τρέξει μακριά από το διώκτη της.

Αλιγάτορες στο ρινγκ



Παίκτες και επισκέπτες του γηπέδου γκολφ στο Ορλάντο της Φλόριντα, παρακολουθούν αποσβολωμένοι την μάχη μεταξύ δυο τρομακτικών αλιγατόρων. Η ένταση μάλιστα είναι τέτοια, που σε κάποιες από τις δυνατές δαγκωματιές που καταφέρνει το ένα ζώο στο άλλο, ένα από τα κοφτερά δόντια πετάγεται μακριά από τη σκηνή της μάχης-ο νεαρός που καταγράφει τον μεταξύ τους «καυγά», δείχνει στην κάμερα το λάφυρο.

Βασιλική κόμπρα τα «βάζει» με λεοπάρδαλη



Μια περήφανη Βασιλική κόμπρα συναντά έναν απρόσμενο περίεργο, εχθρό, μια μικρή λεοπάρδαλη.Το κάθε ζώο έχει τα δικά του θανάσιμα όπλα, τα δικά του τρωτά σημεία και αδυναμίες. Πώς καταλήγει μια τέτοια απρόβλεπτη συνάντηση; Ποιο ζώο τελικά θα λυγίσει κάτω από την πίεση;

Πίθωνας με αλιγάτορα



Ο πύθωνας της Βιρμανίας, έχει γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος και στην Νότια Φλόριντα. Κορυφαίοι θηρευτές, όπως ο αμερικανικός κροκόδειλος και οι αλιγάτορες λυμαίνονται τακτικά τα συγκεκριμένα είδη ερπετών. Στο συγκεκριμένο βίντεο, που γυρίστηκε το 2009 από τον Heiko Kiera (aka Ojatro), καταγράφεται η μάχη που δόθηκε στο νερό ανάμεσα σε έναν πύθωνα και έναν αλιγάτορα.

Θανάσιμη πάλη λεοπάρδαλης με αγριόχοιρο



Το σκηνικό της μάχης: το Idube Game Reserve στη Νότια Αφρική. Αντίπαλοι: μια εξοργισμένη λεοπάρδαλη ένας θηλυκός αγριόχοιρος. Και τα δυο άγρια ζώα, «κλειδώνονται» σε μια θανάσιμη πάλη μιας και, σύμφωνα με τον νόμο της ζούγκλας, το καθένα παλεύει για την επιβίωσή του.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Οι νοτιοαφρικανικοί αγριόχοιροι έχουν εξοντώσει λεοπαρδάλεις σε παρόμοιες μάχες, ενώ οι λεοπαρδάλεις έχουν συχνά θανατώσει και πολύ μεγαλύτερους αγριόχοιρους.

Βουβάλια πετούν στον αέρα λιοντάρι



Πολύ σκληρά για να πεθάνουν. Τα βουβάλια αποδεικνύονται σκληροί αντίπαλοι και καθόλου έτοιμα να παρατήσουν τα όπλα απέναντι σε έναν σαφώς πιο δυνατό αντίπαλο. Κατά τη διάρκεια της μάχης για επιβίωση, βουβάλια εκτοξεύουν στον αέρα, σχεδόν πέντε μέτρα, ένα λιοντάρι που έχει αρπάξει από το λαιμό ένα δύστυχο ζώο. Όπως αναφέρει ο φωτογράφος Ian Matheson που κατέγραψε τη σκηνή στο Εθνικό Πάρκο άγριας ζωής της Νοτίου Αφρικής, «Kruger», η μάχη διήρκεσε τουλάχιστον 45 λεπτά, με τα βουβάλια να αναδεικνύονται νικητές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.