Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Επιστρέφουν καθηγητές ΕΠΑΛ και σχολικοί φύλακες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ψευδοπρόβλημα αυτό των αιώνιων φοιτητών» είπε ο Αριστείδης Μπαλτάς.

«Η είδηση είναι σημαντική και βοηθάει την συζήτηση περαιτέρω» είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς ο οποίος κατά την συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων σχολίασε πως ο Mπάρακ Ομπάμα, απευθύνει στην κα Μέρκελ πρόσκληση - έκκληση να εκφράσει τη θέση της για το τι νομίζει ότι πρέπει να κάνει η Ελλάδα ώστε να μπει στη διαδικασία της ΕΕ, αλλάζοντας το πρόγραμμα το οποίο υπάρχει.

«Αυτό σημαίνει ότι η Αμερική λέει σχεδόν το ίδιο με μας, είπε ο κ. Μπαλτάς, δηλαδή «κυρία Μέρκελ, παρακαλούμε πείτε μας, πού εμείς κάνουμε λάθος, για να μπούμε στην επί της ουσίας συζήτηση, για να μην μένουμε μόνο στην προτροπή, ακολουθήστε τους κανόνες και τελεία».

Ως προς τον τομέα της ευθύνης του και ειδικώς για τα θέματα Παιδείας, ο κ. Μπαλτάς είπε πως προέχει η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής ενώ πέρα από τα άμεσα θέματα τα οποία θα ρυθμιστούν εξήγγειλε την επιστροφή των σχολικών φυλάκων στη δουλειά τους, την επιστροφή των καθηγητών των ΕΠΑΛ «που εκδιώχθηκαν υπέρ των ιδιωτικών ΙΕΚ», την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, την απόσυρση του «βραχνά της «ψευδοαξιολόγησης» και την αντικατάστασή του με μια πραγματική συζήτηση για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπαλτάς, δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στην Τρίτη Λυκείου φέτος, η βαθμολογία στην πρώτη και δεύτερη τάξη δεν συνυπολογίζεται στον εισαγωγικό βαθμό για το Πανεπιστήμιο, διατηρείται ο βαθμός προαγωγής στον μέσο όρο 9,5, όπως διατηρούνται για φέτος και οι εξετάσεις στα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία παρότι ο υπουργός τις χαρακτήρισε «παράλογες». Επίσης ανακοίνωσε πως θα γίνει ανοιχτή προκήρυξη για τους περιφερειακούς διευθυντές κ.α. και η αξιολόγηση θα γίνει από αδιάβλητη επιτροπή και απόλυτη «πολιτική ανεξιθρησκία».

Ο κ. Μπαλτάς είπε ακόμη, πως ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά εγκλήματα είναι ότι εδώ και 40 χρόνια καλά σχολεία θεωρούνται τα ιδιωτικά εκφράζοντας την θέση πως πρέπει να αντιστραφεί αυτό «αλλά όχι δια διατάγματος ή δια της ισοπέδωσης».

Αναφερόμενος στην Ανώτατη Εκπαίδευση ανακοίνωσε ότι επιστρέφουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και χαρακτηρίζοντας «ψευδοπρόβλημα» αυτό των «αιώνιων φοιτητών» ανέφερε πως έχει νόημα αν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν να έχουν την δυνατότητα.

Αφού χαρακτήρισε τον νόμο Διαμαντοπούλου «την απόλυτη καταστροφή», δήλωσε ότι θα καταργηθούν με νόμο τα Συμβούλια Ιδρύματος. Τέλος δήλωσε πως η κυβέρνηση εμμένει στρατηγικά στην άποψη ότι η Εκκλησία και το κράτος πρέπει να διαχωριστούν αλλά, σημείωσε πως αυτή η πορεία είναι μακρά, δύσκολη και πρέπει πρώτα να αρχίσουν να εκλογικεύονται αυτές οι σχέσεις «όπως έγινε υποδειγματικά την πρώτη μέρα ανάληψης της κυβέρνησης».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.