Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

3 τρόποι για να χαμογελάς, κάθε μέρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα από τα πολύ αποτελεσματικά φάρμακα για την καταπολέμηση του άγχους αλλά και γενικότερα για την καλή υγεία είναι το γέλιο.

Τα οφέλη του γέλιου στην υγεία μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό συντελεί στη μείωση της αρτηριακής πίεσης του αίματος. Επίσης, αποδεδειγμένα μειώνει τις ορμόνες του στρες, αδρεναλίνη, κορτιζόλη, ντοπαμίνη και ααπελευθερώνει ενδορφίνες ουσίες που ανεβάζουν τη διάθεση αλλά και προσφέρουν παυσίπονη δράση. Εκτός από αυτά πρόκειται για μια άριστη φυσική άσκηση που μάλιστα γυμνάζει και συγκεκριμένους μύς, κοιλιακούς, διάφραγμα, μυς προσώπου λαιμού, πλάτης.

Το χαμόγελο- Οι τρόποι για να χαμογελάς πιο πολύ

Εκτός από το γέλιο ακόμα και το χαμόγελο φαίνεται ότι είναι ευεργετικό για την υγεία. Αν βλέπουμε τη ζωή με χιούμορ σίγουρα θα βρούμε πολλά πράγματα που μας κάνουν να γελάμε η να χαμογελάμε. Αν λοιπόν είστε αποφασισμένοι να βάλετε γέλιο στη ζωή σας μπορείτε να σκεφτείτε τα εξής.

Βλέπετε αρκετές κωμωδίες; Δείτε περισσότερες. Αναζητήστε κωμικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές που σας κάνουν να γελάτε.

Ποιος σας κάνει να γελάτε; Σκεφτείτε λίγο τον κοινωνικό σας κύκλο και προσπαθήστε να παρακολουθήσετε διάφορους ιστότοπους σύντομα αστεία βίντεο να δείτε αστείες φωτογραφίες, γελοιογραφίες, καρτούν ή εικόνες ή να διαβάσετε ανέκδοτα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Στις μεγαλουπόλεις μπορείτε να βρείτε τις λεγόμενες κλινικές γέλιου ή ακόμα και μαθήματα γιόγκα γέλιου. Πρόκειται για ομαδικές συναντήσεις κατά τις οποίες προκαλείται γέλιο και οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξεκαρδιστούν απολαμβάνοντας τα θετικά οφέλη του γέλιου.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.