Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Οι άνδρες προτιμούν τις λιγότερο μακιγιαρισμένες γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις θεωρούν πιο ελκυστικές, σύμφωνα με έρευνα.

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο «The Quarterly Journal of Experimental Psychology» είναι πολύ ενθαρρυντικά. Φαίνεται λοιπόν, ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικές τις γυναίκες που έχουν λιγότερο μακιγιάζ στο πρόσωπό τους.

Για τη μελέτη αυτή, οι ερευνητές προσέλαβαν 44 γυναίκες ως μοντέλα για τις φωτογραφίες. Παρουσίασαν στα μοντέλα μία ευρεία γκάμα από έντονα μακιγιάζ και τους ζήτησαν να βαφτούν με κάποιο από αυτά σα να ετοιμάζονταν για βραδινή έξοδο. Τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν πριν και μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Στη συνέχεια οι φωτογραφίες αυτές επεξεργάστηκαν ψηφιακά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν 21 εικόνες από την κάθε γυναίκα με διαφορετική ποσότητα μακιγιάζ. Οι εικόνες παρουσιάστηκαν σε 44 παρατηρητές (22 άντρες και 22 γυναίκες). Ο κάθε παρατηρητής μπορούσε να μετακινήσει τις εικόνες έτσι ώστε να έχει μια βαθμιαία αύξηση και μείωση στην ποσότητα του μακιγιάζ. Μετά, τους ζητήθηκε να διαλέξουν ποια εκδοχή από κάθε γυναίκα έβρισκαν πιο ελκυστική για τους ίδιους, ποια εκδοχή θεωρούν ότι αρέσει περισσότερο στις γυναίκες και ποια εκδοχή θεωρούν ότι αρέσει περισσότερο στους άντρες.

Τα αποτελέσματα παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον, οι γυναίκες προτίμησαν λίγο πιο έντονο μακιγιάζ απ’ ότι οι άντρες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα μοντέλα έβαλαν πάνω από 30% περισσότερο μακιγιάζ από αυτό που βρήκαν οι παρατηρητές ελκυστικό. Βάσει πιθανοτήτων λοιπόν, μάλλον το παρακάνουμε με το βάψιμο.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι, και οι άντρες και οι γυναίκες, νόμιζαν ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι προτιμούν περισσότερο βάψιμο απ’ ότι προτιμούν οι ίδιοι, οπότε προφανώς πιστεύουμε ότι είμαστε μειοψηφία αν μας αρέσει το πιο φυσικό λουκ. Επίσης, και τα δύο φύλα υπέθεσαν λανθασμένα ότι οι άντρες θα προτιμούσαν περισσότερο μακιγιάζ απ’ ότι οι γυναίκες, ενώ στην πραγματικότητα ίσχυε ακριβώς το αντίθετο.

Γι’ αυτό, όταν πρόκειται για το μακιγιάζ, να θυμάστε ότι όσο πιο φυσικό φαίνεται το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο. Αν επιλέγετε λοιπόν το μακιγιάζ σας σύμφωνα με αυτό που νομίζετε ότι θα αρέσει στους άλλους, καλά θα κάνετε να το ξανασκεφτείτε πριν βγείτε από το σπίτι.


Πηγή: http://www.beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.