Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Χάστε εύκολα και γρήγορα βάρος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρόποι για να κινηθείτε περισσότερο στην καθημερινότητά σας.

Όταν μιλάμε για απώλεια βάρους το μυαλό μας πηγαίνει σε δύο παράγοντες: δίαιτα και άσκηση. Μήπως όμως υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει;

Για …καλή μας τύχη υπάρχει. Πρόκειται για την ενέργεια, τις θερμίδες δηλαδή, που δαπανάμε κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες, όπως οι δουλειές του σπιτιού, η βόλτα του σκύλου ή ακόμη και το ντους. Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ως NEAT (Non-Exercise Activity Thermogenesis) και είναι ένας σχετικά πρόσφατος όρος, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ενεργειακή δαπάνη (θερμογένεση) που οφείλεται σε δραστηριότητες εκτός άσκησης.

Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, αλλά και ενδεχομένως να εξηγεί γιατί ορισμένα άτομα τείνουν να χάνουν ευκολότερα ή δυσκολότερα βάρος. Στην πράξη, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα στην προσπάθεια διαχείρισης του σωματικού βάρους, ιδιαίτερα σε μέρες και περιστάσεις που η οργανωμένη άσκηση δεν είναι εφικτή. Παράλληλα, αποτελεί κι έναν τρόπο να μειώσετε τον καθιστικό χρόνο και τη σωματική αδράνεια, παράγοντες που σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων και χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής.

Επομένως, βρείτε τρόπους για να κινηθείτε περισσότερο στην καθημερινότητά σας, χωρίς αυτό να σημαίνει τρέξιμο στο διάδρομο ή ασκήσεις με βάρη.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες:

Σταθείτε όρθιοι: Εκμεταλλευτείτε καθημερινά ευκαιρίες για να πραγματοποιήσετε κάποιες δραστηριότητες σε όρθια αντί για καθιστή θέση. Επιπλέον, δοκιμάστε να εναλλάσσετε το βάρος σας μεταξύ των δύο ποδιών ώστε να «ενεργοποιήσετε» περισσότερο του μύες.

Περπατήστε αντί να στέκεστε: Όταν μιλάτε στο κινητό σας τηλέφωνο σηκωθείτε από την καρέκλα και περπατήστε στο χώρο που βρίσκεστε. Ακόμη, αντί να συζητήσετε με κάποιο συνάδελφό σας στο τηλέφωνο, περπατήστε μέχρι το γραφείο του.

Χρησιμοποιήστε δραστήριο τρόπο μετακίνησης: Εάν μένετε κοντά στη δουλειά σας επιλέξτε να περπατήσετε ως εκεί, ενώ αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ξεκινήστε 15 λεπτά νωρίτερα, σταματήστε 2-3 τετράγωνα πριν τον προορισμό σας και περπατήστε για το υπόλοιπο της απόστασης.

Επιλέξτε τις σκάλες: Χρησιμοποιήστε τις σκάλες στη δουλειά σας αντί για το ασανσέρ. Εάν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάντε το ίδιο κι εκεί, αποφεύγοντας και τις κυλιόμενες σκάλες!

Κινηθείτε μέσα στο σπίτι: Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση ή ασχολείστε με τον υπολογιστή σηκωθείτε κατά διαστήματα και κάντε μερικές διατάσεις. Επίσης, προτιμήστε να μαγειρέψετε εσείς αντί να παραγγείλετε φαγητό απ’ έξω.

Βγείτε έξω: Εάν έχετε παιδιά μπορείτε να πάτε μαζί στην παιδική χαρά ή σε ένα κοντινό πάρκο και να παίξετε μαζί. Ακόμη, μπορείτε να βγάλετε βόλτα το κατοικίδιό σας, εάν έχετε, ή να βγείτε για έναν μικρό περίπατο στη γειτονιά.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.