Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Αντίγραφο ποινικού μητρώου από τα ΚΕΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντός τριών ημερών, μέσω των ΚΕΠ, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.

Στο πλαίσιο απλούστευσης των διαδικασιών, τα 1.060 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών συνδέθηκαν με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου του υπουργείου Δικαιοσύνης και εφεξής οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την έκδοση αντίγραφου Ποινικού Μητρώου, το οποίο θα παραλαμβάνουν εντός τριών ημερών, έναντι του ενός μηνός που απαιτείται σήμερα.

«Τα ΚΕΠ εδώ και ενάμιση χρόνο εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες υπηρεσίες, ώστε να γίνουν μελλοντικά το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών στην επαφή τους με το δημόσιο. Προχωράμε άμεσα στη χορήγηση μίας νέας υπηρεσίας, προκειμένου να διευκολύνουμε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι, μέχρι και σήμερα, περίμεναν αρκετές εβδομάδες, για να αποκτήσουν αντίγραφο του ποινικού τους μητρώου», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βάσει της νέας διαδικασίας, ο πολίτης καταθέτει ηλεκτρονικά την αίτηση και την εκτυπώνει με αναγεγραμμένο αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε να μπορεί να προβεί και μελλοντικά σε νέα αναζήτηση είτε απευθείας από το σύστημα του Ποινικού Μητρώου είτε μέσω ΚΕΠ. Όσοι πολίτες δεν μπορούν να τυπώσουν την αίτηση, μπορούν να επισκεφθούν οποιοδήποτε ΚΕΠ με την ταυτότητά τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και να παραλάβουν εκτυπωμένο το αντίγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει των επίσημων στοιχείων, η έκδοση ποινικού μητρώου είναι από τις υπηρεσίες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στα ΚΕΠ, καθώς το 2013 δόθηκαν 73.071 αντίγραφα ποινικού μητρώου, ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 έχουν δοθεί ήδη 87.114.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.