Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Τι προβλέπεται για τους καταχραστές στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα εδώ και τώρα και θα έχετε ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η πολιτεία προς τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος, θέτοντας πλέον τις βάσεις ακόμα και για το σπάσιμο των ισοβίων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρουσίασε χθες το καινοτόμο για την ελληνική έννομη τάξη νομοσχέδιο που αφορά ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρημάτων ή μετρητών που περιέχονται σε θυρίδες.

Ο νέος «χάρτης» θεσπίζει – επίσης για πρώτη φορά – μια μορφή ποινικής συνδιαλλαγής για τον ύποπτο ή τον κατηγορούμενο για οικονομικά εγκλήματα, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό το ελληνικό Δημόσιο να ικανοποιηθεί πλήρως ως προς τη ζημιά που υπέστη.

Με την προώθηση του νομοσχεδίου, όπως εξήγησε ο Χ. Αθανασίου, επιτυγχάνεται ρευστότητα για το ταμείο του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα δεσμευμένα ή κατασχεμένα ποσά μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν από το Δημόσιο και ότι δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει η – κατά κοινή ομολογία – χρονοβόρα ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τα δέκα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των δεσμευμένων χρημάτων από τις μεγάλες εκκρεμείς υποθέσεις υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει και το 1 με 1,5 δισ. ευρώ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.