Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σε κίνδυνο οι έγκυες στις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία στις επτά γυναίκες μπορεί να πεθάνει κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Μία στις επτά έγκυες που ζουν στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, που πλήττονται από την πρόσφατη επιδημία του ιού Έμπολα, θα μπορούσε να πεθάνει κατά τη διάρκεια του τοκετού, γιατί τα νοσοκομεία είναι κατακλυσμένα από κόσμο και δεν είναι σε θέση να τις περιθάλψουν, προειδοποιούν φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο ρυθμός θανάτου των γυναικών κατά τη διάρκεια του τοκετού στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία αυξάνεται, εξαιτίας των μη κατάλληλων ιατρικών εγκαταστάσεων και το φόβο επαφής με σωματικά υγρά, αποτρέποντας τους ανθρώπους να τις βοηθήσουν.

Σύμφωνα με το Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Population Fund), υπολογίζεται ότι τους επόμενους 12 μήνες, 800.000 γυναίκες σε αυτές τις τρεις χώρες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν επικίνδυνες για την υγεία τους επιπλοκές, αν δε βελτιωθούν οι συνθήκες εντατικής φροντίδας.

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του τοκετού στη Δυτική Αφρική μέσα στα επόμενα χρόνια, γιατί οι ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν κατακλυστεί από την κρίση του Έμπολα, αναφέρουν 13 φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως σημειώνει δημοσίευμα της MailOnline.

Η επικεφαλής της ActionAid του Ην. Βασιλείου στη Λιβερία, Korto Williams, σχολίασε ότι η τρομακτική αυτή πρόβλεψη αποτελεί το «χειρότερο σενάριο», ωστόσο πρόσθεσε ότι «πρέπει να λάβουμε μέτρα, προκειμένου να μην επαληθευτεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.