Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ραγδαία αύξηση των Ισπανών που βοηθήκαν από τον Ερυθρό Σταυρό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βυθίζονται στη φτώχεια 5,4 εκατ. άνθρωποι.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έλαβαν βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό στην Ισπανία αυξήθηκε ραγδαία το 2013, φτάνοντας τα 5,4 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση, εκφράζοντας την ανησυχία ότι μεγάλο μέρος από αυτούς βυθίζεται στη φτώχεια.

Ο Ερυθρός Σταυρός, που υπό κανονικές συνθήκες συγκεντρώνει δωρεές μόνο για θύματα φυσικών καταστροφών, συγκρούσεων και πολέμων, αποφάσισε το 2012 να ξεκινήσει την εκστρατεία: «Τώρα περισσότερο από ποτέ» στην Ισπανία, η οποία τη χρονιά εκείνη αντιμετώπιζε το αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης.

Η οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι τη χρονιά εκείνη κάλυψε τις βασικές ανάγκες περισσότερων από 1,4 εκατομμυρίου ανθρώπων. Ο Ερυθρός Σταυρός εκτιμά σε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια τους ανθρώπους που έλαβαν τη βοήθειά του το 2013.

«Οικογένειες με όλα τα μέλη τους άνεργα, παιδιά που ζουν σε φτωχά νοικοκυριά, ηλικιωμένοι άνθρωποι που εξαρτώνται από άλλα μέλη της οικογένειάς τους, νέοι μακροχρόνια άνεργοι ή άστεγοι», ήταν μεταξύ αυτών που δέχθηκαν βοήθεια.

Από αυτούς σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια επωφελήθηκαν από τα κοινωνικά προγράμματα του Ερυθρού Σταυρού ή για να βρουν εργασία, διευκρίνισε η οργάνωση αρωγής σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα η οργάνωση εκτιμά ότι το 84% του πληθυσμού που βοηθά «απειλείται με φτώχεια, το 65% είναι άνεργοι, το 14% δεν έχει καμία πηγή εσόδων, το 64,5% δεν διαθέτει καμία μορφή κάλυψης (επίδομα ανεργίας, κατώτερο εισόδημα)».

Επιπλέον, αν και το 97,4% των προσώπων αυτών έχει πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το 31% εξ αυτών «δυσκολεύτηκαν να πληρώσουν τα έξοδά τους για την υγεία πέρυσι», κυρίως την οδοντιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.