Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε άτομα ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παντελής έλλειψη ευαισθησίας. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου έκοψαν κλήση σε άτομο ΑΜΕΑ, παρ' όλο που διέθετε άδεια του δημοτικού συμβουλίου για διέλευση από τον πεζόδρομο.


Είναι κάποιες φορές που απορείς για το πως η Ελληνική Αστυνομία χειρίζεται ορισμένα θέματα και ειδικά όταν αυτά έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους πολίτες και ειδικά στους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και κινητικότητας.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Δευτέρα το πρωί, στον πεζόδρομο των οδών Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη, με πρωταγωνιστές τα «παλικάρια» του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου και έναν άνθρωπο με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το πρωί, αστυνομικοί «έκοψαν» κλήση αξίας 200 ευρώ σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, που ανήκει σε συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες και το οποίο διένυε τον πεζόδρομο. Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι η συγκεκριμένη συμπολίτισσά μας διαθέτει από το 2012 άδεια διέλευσης του πεζοδρόμου από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Για το ιστορικό του θέματος η Μ.Θ η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα από το 2011, εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία, η οποία στεγάζεται στην περιοχή του πεζοδρόμου. Η συγκεκριμένη συμπολίτισσά μας το 2012 κατέθεσε και εξασφάλισε άδεια από το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μπορεί με τη βοήθεια του συνοδού της, κάθε πρωί να μεταβαίνει στον εργασιακό της χώρο, διανύοντας τον πεζόδρομο με μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Η συγκεκριμένη άδεια λοιπόν δεν μέτρησε καθόλου, καθώς όπως φαίνεται από όλο το ιστορικό, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς και ο Διοικητής του, θεώρησαν ότι πρέπει να φερθούν με τον πιο σκληρό τρόπο σε έναν άνθρωπο ο οποίος πάνω από όλα αξίζει το σεβασμό όλων μας.

Αυτό που έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία είναι ότι παρ' όλες τις προσπάθειες, τόσο του ανθρώπου που συνοδεύει την Μ.Θ, όσο και της δημοτικής αρχής, ο Διοικητής του Τμήματος αρνήθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να σβήσει την κλήση στην συγκεκριμένη συμπολίτισσά μας.

Επίσης, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και στο παρελθόν άτομα ΑμεΑ έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, στην προσπάθειά τους να λύσουν – τις περισσότερες φορές αποτυχημένα – το πρόβλημα της διέλευσης των οχημάτων από τον πεζόδρομο, βάζουν στο ίδιο καλάθι τους πάντες ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εξαντλούν την αυστηρότητά τους απέναντι σε άτομα ΑμεΑ δείχνοντας παντελή έλλειψη ευαισθησίας.



Πηγή: http://www.syrostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.