Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αντιδράσεις για το άνοιγμα των πινάκων αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύλλογος φιλολόγων καλεί σε δικαστική προσφυγή κατά του υπ. Παιδείας.

Κάλεσμα σε αναπληρωτές απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων για συμμετοχή σε δικαστική προσφυγή κατά του ανοίγματος των πινάκων κατά παράβαση του νόμου 3848/2010.

Ο ΠΑΣΑΦ ζητά την εφαρμογή της μοριοδότησης του 3848 ή τη συνέχιση της μεταβατικής περιόδου μέχρι τη διενέργεια του επόμενου ΑΣΕΠ. «Επειδή η περίοδος για τα εργασιακά μας ζητήματα λόγω των νομικών επιλογών και πρακτικών του υπουργείου είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η θέση μας στον πίνακα αναπληρωτών πιο επισφαλής από ποτέ, καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές φιλολόγους που πιστεύουν ότι θίγονται από το άνοιγμα των πινάκων κατά παράβαση του ν. 3848/2010 να συμμετέχουν στη δικαστική προσφυγή με στόχο να μπλοκάρουμε τη ρύθμιση» αναφέρεται στο κείμενο κάλεσμα.

Ο ΠΑΣΑΦ μετά από επικοινωνία με δικηγόρο κ. Θεοδωράτο Hλία παρουσιάζει και τη νομική οδό που πρέπει να ακολουθηθεί η οποία έχει ως εξής:

Γίνεται μία αίτηση προς το υπουργείο με την οποία ζητείται να απαντήσει το υπουργείο για τον τρόπο ανοίγματος των πινάκων αναπληρωτών. Μόλις δοθεί η απάντηση γίνεται δικαστική προσφυγή εναντίον αυτής.

Το κόστος της αίτησης είναι 850 ευρώ. Βασική αρχή της δικονομίας είναι ότι η αίτηση πρέπει να γίνεται από ομοίους - μόνο από τους φιλολόγους- και τους άμεσα θιγόμενους, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΣΑΦ καλεί όμως και τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καθότι μία δικαστική απόφαση που θα δικαιώσει τους εκπαιδευτικούς προφανώς θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες ειδικότητες της δευτεροβάθμιας.

Το κόστος συμμετοχής ατομικά ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το ποσό των 850 ευρώ τα χρήματα θα διατεθούν για την επόμενη κίνηση που θα είναι η δικαστική προσφυγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.