Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Φυλάκιση 51 μήνες στην οδηγό για την τραγωδία του ΕΚΑΒ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ενοχή της οδηγού του δεύτερου εμπλεκόμενου οχήματος και την απαλλαγή του οδηγού του μοιραίου ασθενοφόρου- όπως είχε προτείνει νωρίτερα η Εισαγγελέας- αποφάσισε το Δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση του τραγικού θανάτου που βρήκαν, μέσα στο φλεγόμενο ασθενοφόροδυο άτομα το Δεκέμβριο του 2012, μετά από τροχαίο, στο ΒΟΑΚ, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, η οδηγός κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ' αμελείας κατά συρροή και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 28 μηνών για κάθε μια από αυτές, καθώς και 18 μήνες φυλάκιση για την πρόκληση σωματικών βλαβών στον οδηγό του ασθενοφόρου.



Η ποινή που της επιβλήθηκε κατά συγχώνευση είναι 51 μήνες φυλάκιση. Το Δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, υπό τον όρο της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης για 3 μήνες. Επίσης αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλουσα δύναμη.

Όπως υποστήριξε η Εισαγγελέας στην πρότασή της, θεωρεί αποκλειστική υπεύθυνη για το τροχαίο την οδηγό του οχήματος, όμως εκτιμά ότι ήταν υπεύθυνη μόνον κατά 50% για το θάνατο των δύο άτυχων ανδρών. Όπως είπε, η οδηγός δεν ήταν συνεπής στην οδήγησή της, και ως νέα αιφνιδιάστηκε από το γεγονός ότι το ασθενοφόρο είχε υπερβεί κατ' ελάχιστο τη διαχωριστική γραμμή. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπήρξε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος οδήγησαν στο μοιραίο.

Σε σύντομη δήλωση του ο οδηγός του ασθενοόρου έκανε λόγο για "μεγάλη δικαίωση για τις δύο ψυχές που έφυγαν και τις οικογένειες τους".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.