Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πως θα δω το νέο εκκαθαριστικό στο Taxisnet και αν δικαιούμαι έκπτωση για τον ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

​Σήμερα αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται εκπτώσεις και απαλλαγές από το φόρο. Νέο εκκαθαριστικό θα δουν στο taxis περίπου ένα 1.000.000 φορολογούμενοι.

Έκπτωση 50% χορηγείται στον φορολογούμενο και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας αν διαπιστώνεται οικονομική αδυναμία πληρωμής του συνολικού φόρου και εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα και

γ) Ο φορολογούμενος ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πλήρη απαλλαγή από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων θα έχουν οι φορολογούμενοι εφόσον:

α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

γ) Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων ισούται ή υπερβαίνει τα τρία.

δ) Εφόσον ο φορολογούμενος ή η σύζυγος ή κάποιο από τα εξαρτώμενα τέκνα έχει ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Έκπτωση 20% θα δοθεί σε κτίσματα με κομμένο το ρεύμα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 τα οποία έχουν δηλωθεί ως «κενά» στο έντυπο Ε2.

Πως θα δείτε το νέο εκκαθαριστικό στο Taxisnet

Για να δουν το νέο εκκαθαριστικό, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στο www.gsis.gr, να επιλέξουν την εφαρμογή "υποβολή δήλωσης Ε9", στη συνέχεια να εισάγουν τους προσωπικούς τους κωδικούς του taxisnet και να επιλέξουν είσοδο στην εφαρμογή του περιουσιολογίου. Εκεί θα πρέπει να επιλέξουν την εμφάνιση του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος ΕΝΦΙΑ.

Έρχονται διορθώσεις στο Ε9

Μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών θα ανοίξει και η εφαρμογή Ε9 για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων από όσους έχουν κάνει λάθη στην εικόνα της ακίνητης περιουσίας τους.

Έρχονται τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας

Από τις αρχές Νοεμβρίου πρόκειται να αναρτηθούν στο taxisnet και τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Τα τέλη θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου.

 



Πηγή: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.