Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Δώρο laptop, tablet και ίντερνετ θα πάρουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος που είναι κάτοικοι των πρώτων οκτώ περιφερειών της Ελλάδας, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι θα μπορούν να μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet κι εκεί να επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό, αλλά και την παροχή ίντερνετ που επιθυμούν. Έτσι θα μπορούν να προμηθευτούν ένα ειδικό κουπόνι, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση.

Το κουπόνι αυτό θα αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό. Μάλιστα το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των τριών παροχών, καθεμιά από τις οποίες είναι διακριτά προκοστολογημένη.

Στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η μεταφορά ποσού από τη μια κατηγορία δαπάνης στην άλλη, ενώ ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με την χρήση των κωδικών του Taxisnet να δει αν έχει επιλεγεί για να αποκτήσει δωρεάν lap top, tablet και ίντερνετ.

Επίσης, οι δικαιούχοι θα μπορούν να τυπώνουν τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που τους αντιστοιχεί ή να του αποσταλεί με mail ή sms στο κινητό του. Μετά θα μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του προγράμματος που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και να αναζητήσει τους παρόχους που έχουν κατάστημα στην περιοχή του.

Έπειτα πηγαίνει στο κατάστημα με το κουπόνι του και με την αστυνομική του ταυτότητα. Εκεί επιλέγει συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη και το κατάστημα καταχωρεί την προμήθεια του πελάτη μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία στην εφαρμογή της Δράσης.

Εν συνεχεία ο Πάροχος θα πρέπει από το μηχανογραφικό του σύστημα να κόψει το φορολογικό παραστατικό (Δελτίο Αποστολής – Τιμολόγιο) που θα συνοδεύει την προμήθεια του πακέτου. Το παραστατικό, εκτός από τα προβλεπόμενα από το Νόμο στοιχεία της προμήθειας, θα πρέπει να περιλαμβάνει σε εμφανές σημείο και τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου. Ο Κωδικός Κουπονιού θα αναγράφεται στο παραστατικό μέσα από το μηχανογραφικό σύστημα του Παρόχου πριν την εκτύπωσή του ή μετά την εκτύπωση όπου θα αναγράφεται χειρόγραφα.

Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr, ο Δικαιούχος πολίτης θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (π.χ. Φόρμα Επιλογής προϊόντων Δικαιούχου πολίτη, Υπεύθυνη Δήλωση Δικαιούχου πολίτη, κλπ), καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι οι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις Περιφέρειες Σύγκλισης όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.

 


Πηγή: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.