Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη: Πιθανή υπόγεια κρύπτη, νέα 3D αναπαράσταση και τα σενάρια για την ταυτότητα του νεκρού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παλιαδέλη: Αν βρεθούν οστά θα πλησιάσουμε την ταυτότητα του νεκρού


Την εκτίμηση ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι τάφοι εξέφρασε η καθηγήτρια αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Χρυσούλα Παλιαδέλη, την ώρα που η ανασκαφή στο λόφο Καστά της Αμφίπολης πλησιάζει προς το τέλος της, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος τάφος δεν είναι απαραίτητο να οδηγεί στους άλλους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η κ. Παλιαδέλη δήλωσε ότι, αν βρεθούν οστά, υπάρχει ελπίδα να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του νεκρού ή των νεκρών και, ουσιαστικά, η ιστορία του μνημείου.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




-----------------

Νέα εντυπωσιακή 3D αναπαράσταση του τύμβου της Αμφίπολης

Ένα νέο εντυπωσιακό βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση του μεγαλειώδους ταφικού μνημείου της Αμφίπολης δημιούργησε η ομάδα «Ancient Greece 3D».

Στο τρίλεπτο βίντεο εικονίζεται το εσωτερικό του μνημείου με όλες τις λεπτομέρειες που η ανασκαφή έφερε στο φως μέχρι στιγμής.

Στη συνέχεια ο επιβλητικός τύμβος της Αμφίπολης συγκρίνεται με άλλα μοναδικά αρχαία μνημεία, όπως ο Παρθενώνας, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας και το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας.




-----------------

Αμφίπολη: Ελπίδες για υπόγεια κρύπτη

Μπορεί οι προσδοκίες των αρχαιολόγων για εύρεση τέταρτου θαλάμου στην Αμφίπολη, να μην επαληθεύτηκαν, ωστόσο πληθαίνουν οι απόψεις των ειδικών περί ύπαρξης περισσότερων από έναν τάφο στον ίδιο λόφο.

Την ίδια στιγμή, Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει υπόγεια κρύπτη, ενώ παράλληλα ενισχύεται και το σενάριο ύπαρξης κενοταφίου για τον Μεγάλο Αλέξανδρο.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




-----------------

Ο Σαράντος Καργάκος για το μυστικό της Αμφίπολης

«Επί τρεις μήνες τώρα, το θέμα της Αμφιπόλεως έχει κατακτήσει το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού. Κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί, μερικοί προσπάθησαν να εξαλείψουν από την ψυχή του ελληνικού λαού, από τη συνείδηση του ελληνικού λαού, αυτό που λέγεται αρχαία παράδοση», τόνισε ο συγγραφέας-ιστορικός Σαράντος Καργάκος.

Δείτε το απόσπασμα από τη ΝΕΡΙΤ.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.