Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Φρούτα και λαχανικά φτιάχνουν τη διάθεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία.

«Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα» λέει η γνωστή παροιμία, αλλά μήπως να τα… κάνατε οκτώ;

Ερευνητές από την Αυστραλία υποστηρίζουν, ότι οκτώ ή και περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα βελτιώνουν δραστικά την ψυχική ευημερία.

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ, με επικεφαλής τον Dr Redzo Mujcic, συνέλλεξαν δεδομένα από 12.000 ενήλικες, προκειμένου να εξετάσουν πώς η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με την ψυχική τους υγεία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες κατευθυντήριες γραμμές, οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση πέντε μερίδων λαχανικών και δύο φρούτων την ημέρα, για καλύτερη υγεία.

«Θέλαμε να δούμε αν η επίδραση των φρούτων και των λαχανικών ισχύει γενικότερα για την ικανοποίηση που απολαμβάνει κανείς από τη ζωή του, τα επίπεδα στρες και ζωντάνιας που βιώνει» εξήγησε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

«Η έρευνά μας έδειξε, ότι η κατανάλωση πέντε φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι ιδανική, ωστόσο έρευνες από τη Μ. Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία υποστηρίζουν, ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, όταν καταναλώνουν οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα» πρόσθεσε ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.