Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πολλές οι καταστροφές από την κακοκαιρία - Οι άμεσες παροχές από τους διάφορους φορείς και η αποζημίωση στους πληγέντες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σαμαράς: Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι ζήτησε και περιμένει εισηγήσεις για παρεμβάσεις σε αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που έχουν γνωρίσει πολλές φορές στο παρελθόν καταστροφές από την κακοκαιρία.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ




-------------

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή νεροποντή
Καταγραφή των ζημιών κάνουν από το πρωί τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμοδίων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχουν αναφορές αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσόκα, προβλήματα έχουν σημειωθεί σε 10 δήμους ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους.

Όπως, είπε χθες μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.

Χθες υπήρξαν 850 κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι σήμερα τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά όπως δήλωσε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ίλιον κύριοι Α Παχατουρίδης και Ν. Ζενέτος παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε τρείς τέσσερις οικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια. Σύμφωνα με τον κύριο Παχατουρίδη το πρόβλημα προκλήθηκε πέραν του όγκου της βροχής και σε δύο παλιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο.

Με τα σπίτια αυτά είπε έχει υπάρξει ξανά πρόβλημα τρεις φορές στο παρελθόν. Από την πλευρά του ο κύριος Ζενέτος είπε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με το αντιπλημμυρικό της οδού Καλπακίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής . Πρόσθεσε μάλιστα πως αν είχαν προχωρήσει τα έργα 200 μέτρα περισσότερο δεν θα υπήρχε χθες το πρόβλημα.


-------------

Δωρεάν σε ξενοδοχεία οι πλημμυροπαθείς του Ιλίου


Ο δήμος Ιλίου στηρίζει τους κατοίκους του, τα σπίτια των οποίων πλημμύρισαν από τη χθεσινή πρωτοφανή πλημμύρα που έπληξε την Αττική, προσφέροντας δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία.

Ο δήμος παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και ενημερώνει ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων οι Υπηρεσίες του θα βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.

Επίσης, ενημερώνει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για αντλίες ομβρίων υδάτων και απευθύνει έκκληση προς όποιον μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν με τον δήμο Ιλίου, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω

τηλέφωνα:

Δημαρχείο Ιλίου 210 2618642 & 210 2614145

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου 6972860701

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Μηλιώνη 6973238164

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κουμαραδιός 6945551028


-------------

Μώραλης: Ανοίξαμε τους ξενώνες αστέγων


«Ανοίξαμε τον ξενώνα αστέγων προκειμένου να φιλοξενήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μόνιμους άστεγους και όχι για δημότες που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν λόγω των πλημμυρών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παλιά Κοκκινιά, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες για τις τρομακτικές καταστροφές που προκλήθηκαν εξαιτίας της νεροποντής «δεν είναι μόνο των δήμων».

Δείτε το Βίντεο από την πρωινή εκπομπή του Mega:




-------------

Η Εκκλησία θα προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες


Με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος του εξέφρασε τη διαθεσιμότητα της Εκκλησίας να βοηθήσει τους πληγέντες, αν αυτό χρειαστεί.Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος είπε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι η εκκλησία μπορεί να συμβάλει σε παροχής φαγητού αλλά και στέγης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Για την κατάσταση ενημερώνεται συνεχώς από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιστρέφει αυτή την ώρα από τις Βρυξέλλες. Μετά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί κατευθείαν στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.