Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Απεβίωσε η ηθοποιός Εκάλη Σώκου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήταν «παιδί» του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

«Έφυγε» την περασμένη Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών η ηθοποιός Εκάλη Σώκου, η οποία κηδεύτηκε το Σάββατο.

Γεννημένη στο Αγρίνιο το 1927, η κατά κόσμον Εκάλη Μπουκογιάννη -Σώκου -ήταν το πατρικό της μητέρας της- έδρασε αποκλειστικά στο χώρο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν από τα μέσα της δεκαετίας του '50 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '70, μετά από μία και μοναδική μικρή συμμετοχή στην κινηματογραφική ταινία αγγλικής παραγωγής «Ραντεβού Στη Μεσόγειο» στην αρχή της σταδιοδρομίας της.

Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση ήταν το 1955, στο μονόπρακτο «Προς κατεδάφισιν» του Τ. Ουίλιαμς, όπου έπαιζε τη μικρή Ουίλλυ. Το μικροκαμωμένο σουλούπι της δεν έκανε για «ντάμες», όμως διέπρεψε σε ρόλους νεαρών κοριτσιών αλλά και στην κωμωδία.

Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Δημήτρη Χατζημάρκου, με τον οποίο είχαν αποκτήσει ένα γιο. Μετά το θάνατο του άνδρα της (24/2/1978) παραγκωνίστηκε από τα στελέχη του θιάσου του Τέχνης. Της δίνονταν μόνον μικροί ρόλοι και έπειτα καθόλου (ο τελευταίος της, μετά από καιρό, ήταν στο μονόπρακτο «Χαιρετισμούς από τη Μπέρθα»). Ωστόσο παρέμεινε πιστή στο Θέατρο Τέχνης μέχρι το τέλος της, υποστηρίζοντας ότι «κατά βάθος» ο Κάρολος Κουν της είχε ιδιαίτερη αδυναμία, άσχετα εάν δεν της έδινε τίποτα να παίξει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.