Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλες ελλείψεις καθηγητών σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για την κάλυψη των κενών.

Συνολικά 498 προσλήψεις μέσω κρατικού προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις ειδικότητες φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών και βιολόγων. Αρκετές ήταν οι προσλήψεις στα Δωδεκάνησα καθώς και σε Κυκλάδες, Έβρο και Ηράκλειο. Ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για την κάλυψη των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που ισχύει και για την πρωτοβάθμια.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στον Έβρο σύμφωνα με στοιχεία του αιρετού κ. Κορδή υπήρχαν μετά τις αποσπάσεις 20 κενά φιλολόγων, 19 κενά μαθηματικών, 2 φυσικών και 4 βιολόγων, ωστόσο οι προσλήψεις ήταν αρκετά λιγότερες αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτουμε προσλήφθηκαν για τα 45 κενά μόνο 15 εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα να παραμένουν 30 κενά εκπαιδευτικών.

Άλλο ένα παράδειγμα αποτελεί ο νόμος Ηρακλείου που με 65 λειτουργικά κενά μετά τις αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν μόνο 25 προσλήψεις. Επιτακτική είναι η πρόσληψη και άλλων εκπαιδευτικών προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ.

Βέβαια το υπουργείο Παιδείας έδωσε προτεραιότητα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία γεγονός που το είχε προαναγγείλει με τηλεοπτικούς του συνεντεύξεις ο υπουργός Παιδείας. Χαρακτηριστική η δήλωση του στον ΣΚΑΪ όπου και ανέφερε ότι τα κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία «σκοτώνουν».

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένονται και άλλες προσλήψεις αναπληρωτών και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το πότε θα πραγματοποιηθούν εξαρτάται από το χρόνο που θα έχει διαθέσιμα τα 43.000.000 ευρώ των Δημοσίων Επενδύσεων το υπουργείο Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.