Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Στο ΣτΕ καθηγητές για την μείωση των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δύο καθηγητές- θεολόγοι, ο ένας από την Μυτιλήνη και ο άλλος από την Λαμία, ζητώντας να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, κατά το σκέλος εκείνο όπου μειώνεται κατά 50% ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών στο Λύκειο. Η διδασκαλία μειώθηκε σε μία ώρα εβδομαδιαίως από δύο που διδασκόταν μέχρι τώρα.

Οι δύο καθηγητές αναφέρουν στην προσφυγή τους ότι η εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος των θρησκευτικών και η διδασκαλία του σε επαρκή αριθμό ωρών, αποτελεί επιταγή του άρθρου 16 του Συντάγματος, όπως αυτή διατυπώθηκε και στο νόμο 1566/1985.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο καθηγητές αναφέρουν επίσης, ότι η απόφαση του υφυπουργού για τον περιορισμό των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών είναι άκυρη γιατί δεν περιέχει καμία αιτιολογία.

Παράλληλα, αναφέρουν, πως το ΣτΕ, από το 1988 έχει κρίνει ότι η μείωση των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών σε μια ώρα εβδομαδιαίως, είναι αντισυνταγματική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.