Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλαγές στα επιδόματα για οικογένειες με μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Όλα σε ένα» είναι το σχέδιο των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας για τα επτά επιδόματα που δίνονται σε φτωχές οικογένειες, καθώς χθες οι ηγεσίες τους ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενιαίας ηλεκτρονικής αίτησης για τη χορήγησή τους.

Ο στόχος είναι διπλός. Το υπουργείο Παιδείας, θέλει να ελέγξει τη σχολική διαρροή και το υπουργείο Εργασίας να εξοικονομήσει πόρους σε περιπτώσεις που οι οικογένειες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να είναι δικαιούχες.

Έλεγχος

Επιλεκτικά για το επίδομα τέκνων παραδείγματος χάριν, οι γονείς υποβάλλουν φορολογική δήλωση και το έντυπο Α21 όπου καταγράφονται η ηλικία και η εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία βρίσκονται τα παιδιά τους.

Η οικογένεια λαμβάνει επίδομα για τη φοίτηση των παιδιών της, χωρίς όμως το σύστημα του υπουργείου Εργασίας να γνωρίζει αν όντως οι μαθητές παρακολουθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τα μαθήματα ή έχουν εγκαταλείψει την φοίτηση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, σκοπός είναι η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των δύο υπουργείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myschool η οποία ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο, ώστε να ενημερώνονται οι υπηρεσίες αν οι λαμβάνοντες το επίδομα τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε να είναι δικαιούχοι ανά πάσα στιγμή.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.