Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Φόβοι κατοίκων για βοθρολύματα στη θάλασσα του Επιταλίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνήθως τις πρωινές ώρες η θάλασσα είναι γεμάτη από λύματα.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Επιταλίου το τελευταίο διάστημα, καθώς, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο patrisnews.com, τελευταία εμφανίζονται μέσα στη θάλασσα κηλίδες που μοιάζουν με βοθρολύματα, κάτι που δημιουργεί ανησυχία σε όσους κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του Επιταλίου, στην παραλία τελευταία, πολλές φορές δεν μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, αφού αρκετές ημέρες και συνήθως πρωινές ώρες, η θάλασσα είναι γεμάτη από λύματα, τα οποία λερώνουν το σημείο.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα επεσήμαναν οι ίδιοι οι κάτοικοι του Επιταλίου, κανείς δεν γνωρίζει από πού προέρχονται αυτά τα λύματα ωστόσο ζητούν από τους αρμόδιους να βρεθεί μια λύση ώστε να μην δημιουργείται αυτή η μόλυνση, η οποία είναι επικίνδυνη για τα παιδιά και όσους επιλέγουν την συγκεκριμένη παραλία για το μπάνιο τους.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες που έχουν βρεθεί στην παραλία για το πρωινό τους μπάνιο, έχουν αναγκασθεί να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν από το σημείο, καθώς οι κηλίδες αυτές, που εκτείνονται σε μια μεγάλη οριζόντια γραμμή, δεν τους επιτρέπουν να απολαύσουν τη θάλασσα.

«Τελευταία εμφανίζονται κηλίδες που σίγουρα είναι βοθρολύματα. Δεν ξέρουμε από πού προέρχονται όμως είναι πολύ επικίνδυνα για μολύνσεις», αναφέρουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» οι κάτοικοι του Επιταλίου.

Αν και το καλοκαίρι έχει φτάσει πια στο τέλος του, οι κάτοικοι ζητούν από τους αρμόδιους να πάψει αυτή η κατάσταση και να ληφθούν μέτρα για την προστασία της θάλασσας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πέτρος Χειμμαριός, κάτοικος Επιταλίου

«Έχει παρατηρηθεί εδώ ένα μήνα περίπου η θάλασσά μας να λερώνεται από βοθρολύματα. Από πού έρχονται δεν μπορώ να πω γιατί δεν γνωρίζω. Αυτό που έχω να πω και είναι πολύ λυπηρό είναι πως τα παιδιά εδώ κάνουν μπάνιο, οι ηλικιωμένοι κάνουν μπάνιο και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης».

Βασίλης Χριστόπουλος, κάτοικος Επιταλίου

«Εδώ πραγματικά συμβαίνει ένα πράγμα απαράδεκτο. Εμφανίζονται μέσα στη θάλασσα λύματα βόθρων. Δεν ξέρουμε από πού προέρχεται όλο αυτό πάντως οι κηλίδες που εμφανίζονται μέσα στη θάλασσα είναι λύματα και αυτό δεν είναι ωραίο γιατί φεύγουν οι λουόμενοι αλλά και τα μαγαζιά εδώ δεν μπορούν να δουλέψουν».

Βασίλης Τζαβάρας, κάτοικος Επιταλίου

«Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει πάντως εκτός από τα φύλλα και ότι έρχεται από το ποτάμι εμφανίζονται και λύματα. Είμαι 45 χρόνια εδώ και δεν γίνεται τίποτα. Είναι εστία μόλυνσης όλο αυτό και πολλοί φεύγουν από εδώ και πηγαίνουν Καϊάφα. Δεν υπάρχει λύση για το ζήτημα αυτό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.