Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Χάος κι εγκατάλειψη στα ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βουνά από σκουπίδια, κτίρια που ρημάζουν και φοιτητικές εστίες που θυμίζουν τρώγλη. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, λίγες μόλις ημέρες πριν υποδεχτούν τους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσιάζει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής» στο οποίο καταγράφεται η διακίνηση ναρκωτικών εντός της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ μέρα μεσημέρι προκαλεί σοκ.

Την ίδια στιγμή, μια βόλτα μέσα στις αχανείς εκτάσεις της πανεπιστημιούπολης και της πολυτεχνειούπολης στην Αθήνα, αλλά και άλλων ιδρυμάτων της περιφέρειας, αρκεί για να συμπεράνει κανείς ότι στον πολύπαθο χώρο των ΑΕΙ απαιτείται γενικευμένο… λίφτινγκ, όχι μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και στη διαφύλαξη της λειτουργίας τους.

Από μακριά η φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου θυμίζει ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο. Εκεί, όμως, μέσα σε λίγα τετραγωνικά, αριστούχοι φοιτητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας προσπαθούν να χωρέσουν τα όνειρά τους ανάμεσα σε κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες, γυμνά καλώδια, σκουριές και σπασμένα πλακάκια.

Η ελλιπής συντήρηση λόγω «ψαλιδίσματος» στη χρηματοδότηση, οι συχνές καταστροφές από κάποιους «ενοίκους» που έχουν κάνει κατάληψη στα δωμάτια και δεν τα παραχωρούν, αλλά και η παλαιότητα του κτιρίου που βγάζει πολλά προβλήματα, έχουν φέρει τη φοιτητική εστία του Ζωγράφου σε μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν.

Δείτε το φωτορεπορτάζ










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.