Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σε επιφυλακή 700.000 ιδιοκτήτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρέπει να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία όταν λάβουν ενημέρωση για τις δηλώσεις που έκαναν.

Ανοίγει ξανά το Κτηματολόγιο για τον Δήμο της Αθήνας ύστερα από μπλοκάρισμα τεσσάρων χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δήλωσαν 1,2 εκατομμύρια δικαιώματα το 2008- και πλήρωσαν 35 ευρώ ανά δικαίωμα - θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή προκειμένου, όταν λάβουν ταχυδρομικά τις σχετικές ενημερώσεις, να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν –σε περίπτωση εσφαλμένης εγγραφής στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου – τα αποτελέσματα της επεξεργασίας.

Και αυτό θα πρέπει να γίνει ώστε να μην κινδυνεύουν να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία με τη σύσταση των οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων. Ταυτόχρονα, σε έναν χρόνο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει ποια ακίνητα που δεν δηλώθηκαν θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου.

Η αρχή θα γίνει στο Πολύκαστρο Κιλκίς και θα ακολουθήσουν μέσα στο 2015 άλλες 19 περιοχές σε όλη την Ελλάδα στις οποίες η κτηματογράφηση ξεκίνησε την περίοδο 1997 – 1999.

Σε ότι αφορά τα οριστικά κτηματολογικά γραφεία μέχρι στιγμής λειτουργούν δύο σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Μέχρι το 2020, οπότε και αναμένεται η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης σε όλη την Ελλάδα, θα λειτουργούν 16 οριστικά κτηματολογικά γραφεία. Αυτά θα αντικαταστήσουν τα 401 υποθηκοφυλακεία και τα 101 προσωρινά κτηματολογικά γραφεία που λειτουργούν σήμερα.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.