Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το ξέσπασμα του πατέρα του 46χρονου φιλάθλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. επιρρίπτει ο πρόεδρος του Εθνικού.

Ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. για τα τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης Ηρόδοτος - Εθνικός επέρριψε ο πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς, Αλέξης Αγγελόπουλος. Όπως κατήγγειλε, στο γήπεδο υπήρχαν μόλις δυο αστυνομικοί, παρά το γεγονός πως ο Εθνικός είχε ζητήσει ενισχυμένη παρουσία της Αστυνομίας την προηγούμενη εβδομάδα.

«Νιώθω ντροπή που στην Ελλάδα του 2014 ό,τι και να κάνουμε θα παραμείνουμε κάφροι. Πήγαμε σε ένα γήπεδο όπου η διοίκηση του Ηροδότου και οι άνθρωποί του είναι σοβαρότατοι και φιλόξενοι. Κάτσαμε σε μια κερκίδα που παρ’ όλες τις προσπάθειες που κάναμε εδώ και μέρες με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, τους εξηγήσαμε ότι θα έχουμε γύρω στις 50 φιλάθλους και είναι δόκιμο να υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή, 5 αστυνομικοί, 10;

Ώστε για τους φόβους των Ιουδαίων να μην γίνει τίποτα. Δυστυχώς η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου θεώρησε ότι είμαστε στο Μάντσεστερ ή στο Λίβερπουλ και δεν είμαστε στην Αλικαρνασσό.

Έφερε σε ένα γήπεδο που είχε πάνω από 1.000 άτομα δύο αστυνομικούς που μάλιστα ήταν στον αγωνιστικό χώρο και όχι στην κερκίδες. Κάτσαμε λοιπόν στις κερκίδες με τους ανθρώπους του Ηροδότου.

Ξαφνικά λοιπόν ήρθαν 2-3 άτομα επί τούτου για να δημιουργήσουν καυγά. Σταμάτησε το όλο θέμα εν τη γενέσει του και μετά ξαφνικά 3 άτομα ας πούμε σε κατάσταση μέθης, υπό την επήρεια ναρκωτικών στοχοποίησαν ένα παλικάρι, άρχισαν και το χτυπούσαν και τελικά με την εμπλοκή όλων μας κάποια στιγμή σηκώθηκαν και φύγανε και το παλικάρι ήταν σε κωματώδη κατάσταση», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Ωστόσο, από την πλευρά τους, κύκλοι της Αστυνομίας που εκφράζουν τη θλίψη τους για τα δραματικά γεγονότα, υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση για την παρουσία φιλάθλων του Εθνικού στο γήπεδο.

«Ο γιος μου ήρθε στην Κρήτη για να χαρεί το παιχνίδι...»

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του, ο πατέρας του 46χρονου ανέφερε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του γιου του είναι τραγική. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, αυτό που συνέβη στο παιδί του, να αποτελέσει την απαρχή για να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα. «Επιτέλους κάποιοι πρέπει να κινητοποιηθούν», τόνισε.

«Εμείς σαν οικογένεια, έχουμε ιστορία με τον Εθνικό. Εγώ υπήρξα αθλητής του Εθνικού αλλά και οι δυο μου γιοι (και ο τραυματίας) υπήρξαν αθλητές του Εθνικού. Έχουμε και διοικητική σχέση με την ομάδα», σημείωσε, τονίζοντας ότι ο γιος του ήρθε στην Κρήτη για να χαρεί το παιχνίδι, να δει την ομάδα του και σε καμία περίπτωση να προκαλέσει επεισόδια.

Μικροένταση στο νοσοκομείο Αλικαρνασσού

Εν τω μεταξύ, μικροένταση προκλήθηκε στο νοσοκομείο, μεταξύ κατοίκων της Ν. Αλικαρνασσού και του αδερφού του 46χρονου. Ο δεύτερος, ακούγοντας τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ότι δε γνωρίζουν ποιοι είναι οι πέντε φερόμενοι ως δράστες και ότι δεν πρέπει να στιγματιστεί η Αλικαρνασσός, αντέδρασε λέγοντας: «Εδώ πεθαίνει ένας άνθρωπος κι εσάς σας ενδιαφέρει να μη στιγματιστεί η περιοχή σας!».

Σημειώνεται πως ο 46χρονος τραυματίας, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, παρελήφθη από αεροσκάφος τύπου C-130 και μεταφέρεται σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αθήνας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Την ίδια ώρα σε ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρονται τα παρακάτω: «Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και γίνεται η αερομετακομιδή του σε Νοσοκομείο των Αθηνών». Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος μεταφέρθηκε χθες 14/9/2014 και ώρα 17:10 με πλήρη απώλεια συνειδήσεως και σε βαριά γενική κατάσταση στο «Βενιζέλειο». Δια του αξονικού τομογράφου διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις προέρχονται από τους ιατρούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου, που έχουν εξετάσει τον πάσχοντα, οι οποίοι επίσης βεβαιώνουν τη μη ύπαρξη εμφανών σωματικών κακώσεων. Εξάλλου, σήμερα το πρωί, έλαβε εντολή ιατροδικαστής που εξέτασε τον ασθενή να συντάξει ιατροδικαστική έκθεση, η οποία αναμένεται.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται και ένας ακόμη φίλαθλος του Εθνικού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Πρόκειται έναν 37χρονο, ο οποίος έχει τραυματισθεί στο κεφάλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.