Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

«Στο φως» το κρητικό DNA

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοποριακό εργαστήριο «αρχαίου DNA», το μοναδικό στην Ελλάδα, που θα συμβάλει στη διεθνή έρευνα, θα λειτουργήσουν στη Κρήτη ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ερευνών και αρχαιολόγοι προκειμένου να ρίξουν «φως» στην ιστορική συνέχεια του πληθυσμού της Κρήτης, στην προέλευση, την καταγωγή των Μινωιτών - διαχρονικά όλων των πληθυσμών του νησιού, αλλά και του φυσικού πλούτου και των καταβολών της κρητικής διατροφής.

Το «πράσινο φως» για τη σύσταση και τη λειτουργία του εξειδικευμένου εργαστηρίου «ανάλυσης αρχαίου DNA» δόθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ Νεκτάριου Ταβερναράκη.

Το έργο χρηματοδοτείται από την περιφέρεια με το ποσό των 80.000 ευρώ, ενώ παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και οι: Δημήτρης Καφετζόπουλος, ερευνητής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στο ΙΤΕ, Αθανασία Κάντα, επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων, και ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΤΕ Μηνάς Τσικριτζής.

«Πρόκειται για ένα εργαστήριο που θα προσφέρει πάρα πολλά στην επιστήμη. Χαιρόμαστε που θα συνεργαστούμε για άλλη μία φορά με τους επιστήμονες, τους αρχαιολόγους, με το ΙΤΕ. Θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις για περαιτέρω συνεργασία με τα ερευνητικά και επιστημονικά μας ιδρύματα εν όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.