Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Σημαντικά οφέλη για την υγεία κρύβει η κανέλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μας χαρίζει πλήθος απαραίτητων ουσιών και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Αποτελεί μια αγαπημένη γεύση για αρκετό κόσμο και ένα τρόπο να δίνουμε το κάτι διαφορετικό τόσο στα γλυκά, όσο και στα αλμυρά πιάτα μας.

Η προσθήκη κανέλας σχετίζεται όμως και με σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. Δύο κουταλιές του γλυκού κανέλα μάς προμηθεύουν το 38% του μαγγανίου, το 10% των φυτικών ινών, το 9,6% του σιδήρου (σε όχι όμως καλά απορροφήσιμη μορφή) και το 6% του ασβεστίου που ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά.

Πολλές ωστόσο από τις θεραπευτικές ιδιότητες της οφείλονται σε μία ουσία που περιέχει και λέγεται συναμαλδεϋδη. Η σιναμαλδεύδη έχει διερευνηθεί για την επίδρασή της στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό. Παράλληλα, της έχουν αποδοθεί σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Επίσης, συστατικά της κανέλας έχουν και ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α. Για το λόγο αυτό η κανέλα χρησιμοποιείται ως υλικό σε παραδοσιακά εθνικά φαγητά, ιδιαιτέρως που περιέχουν ωμά τρόφιμα.

Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα στοιχεία που έχουμε σε σχέση με την επίδραση της κανέλας στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου.

Η κανέλα καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής.

Παράλληλα, ερευνητικά δεδομένα καταδεικνύουν μια σημαντική επίδραση της κανέλας στην ευαισθησία των κυττάρων του οργανισμού στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο το γλυκαιμικό έλεγχο.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.