Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Γυμναστική για εγκύους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απλές ασκήσεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης.
Το γεγονός ότι περιμένετε παιδί δεν σας εμποδίζει σε τίποτα να κάνετε γυμναστική ή κάποια άλλη σωματική δραστηριότητα. Εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι να διαλέξετε κάτι που σας αρέσει, σας χαλαρώνει και σας γεμίζει ευεξία.

Περπάτημα

Είναι ό,τι καλύτερο για σας, αφού είναι εύκολο, αποτελεσματικό και ήπιας έντασης. Επιπλέον, μπορείτε καθώς περπατάτε να κάνετε στάσεις όποτε θέλετε. Το κυριότερο όμως είναι ότι με το περπάτημα δεν πιέζονται οι αρθρώσεις σας, οπότε λιγοστεύουν και οι πιθανότητες να τραυματιστείτε.

Να θυμάστε:

• Αποφεύγετε τις ανηφόρες, τις ολισθηρές επιφάνειες και τους πολυσύχναστους δρόμους με θόρυβο και καυσαέρια.

• Φοράτε ανάλαφρα και ευρύχωρα ρούχα, καθώς και κατάλληλα για περπάτημα παπούτσια.

Κολύμπι

Στη θάλασσα είτε γυμνάζεστε είτε χορεύετε είτε περπατάτε δεν κινδυνεύετε να τραυματιστείτε, καθώς το νερό παρέχει αντίσταση. Δεν κινδυνεύετε ακόμα και στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης σας!

Να θυμάστε:

• Με την άγαρμπη κολύμβηση μπορεί να νιώσετε πόνο στον αυχένα, στους ώμους ή στην πλάτη. Αν λοιπόν πονέσετε, σταματήστε.

• Μην απομακρύνεστε από την ακτή, φοράτε πάντα καπέλο και αντιηλιακό και, βέβαια, ένα άνετο μαγιό, που δε θα σας πιέζει.

Γιόγκα

Η γιόγκα είναι πολύ ευεργετική για μια έγκυο γυναίκα, αφού βελτιώνει την ισορροπία (που επηρεάζεται από τις μεταβολές του βάρους), ανακουφίζει από το στρες με τις τεχνικές αναπνοής και διαλογισμού και βοηθάει στην ανακούφιση από τους πόνους του τοκετού.

Να θυμάστε:

• Αποφεύγετε ακραίες στάσεις, κυρίως αυτές που θέλουν τα πόδια πολύ ανοιχτά (π.χ., ασάνα «παγόνι»).

• Αποκλείστε μετά το πρώτο τρίμηνο κάθε άσκηση που σας θέλει να ξαπλώνετε ανάσκελα.

• Η prenatal γιόγκα είναι κατάλληλη για όλα τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης.

Πιλάτες

Πρόκειται για μια καλή άσκηση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς δυναμώνει όλους τους μυς του μέσο κορμού, μειώνοντας έτσι τους πόνους της μέσης.

Να θυμάστε:

• Αποφεύγετε να ξαπλώνετε ανάσκελα κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

• Ίσως ένα μαξιλάρι που θα κρατάει το κεφάλι σας πιο ψηλά από την κοιλιά σας καθώς γυμνάζεστε είναι μια καλή λύση. Συζητήστε το με τον εκπαιδευτή σας.

Προσοχή!
Για μια έγκυο γυναίκα 30 λεπτά άσκησης την ημέρα είναι αρκετά. Γι’ αυτό, μην το παρακάνετε. Θα το καταλάβετε αν στη διάρκεια της άσκησης λαχανιάζετε όταν μιλάτε.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.