Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Τον απελευθέρωσαν μετά από 4 μήνες ομηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας πρώην πρωταθλητής της ξιφασκίας που είχε απαχθεί στον Μάιο στην επαρχία Σιστάν - Μπαλουτσιστάν, απελευθερώθηκε σήμερα, μετά από μια επιτυχημένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χαμέντ Σενταγατί και ο Μαχντί Χοσεϊν Γκαρά-Λορί, ένας δικηγόρος που τον συνόδευε, έπεσαν σε ενέδρα και απήχθησαν ενώ κατευθύνονταν οδικώς στην πόλη Κας. Ένας τρίτος άνδρας σκοτώθηκε από τους δράστες.



"Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης επιχείρησης (...) οι δύο συμπολίτες μας απελευθερώθηκαν και ορισμένοι από τους δράστες συνελήφθησαν" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πληροφοριών.

Με βίντεο που είχαν στείλει στις αρχές οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να απελευθερώσουν τους ομήρους. Ο 29χρονος Σενταγατί είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στους Πανασιατικούς Αγώνες του 2006.

Στη επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, όπου ζει μια πολυπληθής σουνιτική κοινότητα σε μια χώρα οι κάτοικοι της οποίας είναι στην πλειονότητά τους σιίτες, σημειώνονται συχνά επιθέσεις από εξτρεμιστικές σουνιτικές οργανώσεις αλλά και από συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών. Τον Φεβρουάριο είχαν απαχθεί από εξτρεμιστές σουνίτες πέντε συνοριοφύλακες, οι τέσσερις εκ των οποίων απελευθερώθηκαν τον Απρίλιο. Η τύχη του πέμπτου παραμένει άγνωστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.