Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γουινέα για τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Ο πρόεδρος της Γουινέας Αλφά Κοντέ ανακοίνωσε ότι θέτει τη χώρα σε «κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» εξ αιτίας της επιδημίας αιμορραγικού πυρετού Έμπολα που πλήττει τη Γουινέα καθώς και πολλές ακόμη περιοχές της δυτικής Αφρικής.

«Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επιδημία του ιού Έμπολα από την αρχή του τρέχοντος έτους. Αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση, η διεθνής κοινότητα έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διοργάνωση πολλών στρατηγικών συναντήσεων. Μετά τις συναντήσεις αυτές κατέστη σαφές ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και η ασθένεια απειλεί την υγεία πολλών χωρών στον κόσμο. Για τους λόγους αυτούς, ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) κήρυξε παγκόσμια απειλή για την υγεία την ασθένεια του ιού Έμπολα. Καθότι η Γουινέα έχει υπογράψει το καταστατικό του ΠΟΥ, δηλώνω ότι τίθεται κατάσταση εθνικής υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί η νόσος του ιού Έμπολα στη Δημοκρατία της Γουινέας» ανέφερε ο πρόεδρος Κοντέ σε διάγγελμά του μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης έχει άμεση ισχύ από τις 13 Αυγούστου, ενώ ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Γουινέας ανακοίνωσε και μια σειρά από άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της θανατηφόρου νόσου που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους σε πολλές χώρες της δυτικής Αφρικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.