Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Διαδήλωση για την αστυνομική βία κατά των μαύρων στη Νέα Υόρκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία, μετά το θάνατο ενός νεαρού μαύρου στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους μαύροι νεαρής ηλικίας, εξέφραζαν επίσης τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο, τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, ενός μαύρου οικογενειάρχη ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν.

«Δικαιοσύνη για τον Έρικ Γκάρνερ και τον Μάικλ Μπράουν», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές. «Αλληλεγγύη στο Φέργκιουσον» είχε γράψει στο δικό της πλακάτ μια νεαρή γυναίκα που δήλωσε ότι «φοβάται μετά από όσα έγιναν».

Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν, που ήταν άοπλος και είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό στο Φέργκιουσον, σύμφωνα με μια μαρτυρία. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι είχε επιτεθεί σε αστυνομικό και προσπάθησε να του κλέψει το όπλο του.

Πολλοί από τους διαδηλωτές ζητούσαν επίσης την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Μπιλ Μπράτον και την καταδίκη των αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατο του Έρικ Γκάρνερ. Σε ερασιτεχνικό βίντεο διακρίνεται ο 43χρονος πατέρας, ακινητοποιημένος στο έδαφος από τους αστυνομικούς μετά από έναν καβγά, να επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Ο θάνατός του, στις 17 Ιουλίου, χαρακτηρίστηκε ανθρωποκτονία από τον ιατροδικαστή.

Την Τετάρτη, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ζήτησε από τους κατοίκους να σέβονται στην αστυνομία και να μην προβάλουν αντίσταση. «Εάν ένας αστυνομικός αποφασίσει να συλλάβει κάποιον, το πρόσωπο αυτό είναι υποχρεωμένο να δεχτεί τη σύλληψη», τόνισε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.