Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Σε ίδρυμα της Θεσσαλίας η 9χρονη Μαρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θαλπωρή, ζεστή αγκαλιά και φιλοξενία θα βιώσει σε ίδρυμα για παιδιά της Θεσσαλίας η 9χρονη Μαρία, που βρέθηκε εγκαταλειμμένη στη συνοικία Παλιών του Βόλου τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Στο μεταξύ η μητέρα του παιδιού καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου.

Για να βρεθεί στέγη κινήθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός, κάτι που είχε αποτέλεσμα να βρεθεί άμεσα ίδρυμα που θα αγκαλιάσει το μικρό παιδί, που είχε παρατήσει η 23χρονη μητέρα του, που είναι άστεγη, Ρουμανικής καταγωγής, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καρμπάτσας, πλαισιωμένος από εκπροσώπους των υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος, επισήμανε ότι το «Αχιλλοπούλειο» θα αποτελεί πάντα μια ζεστή αγκαλιά και ένα χώρο φιλοξενίας, όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά και για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τα παιδιά.

Ο διοικητής τόνισε ότι από χθες η κοινή γνώμη τη Μαγνησίας, όταν έγινε γνωστή η είδηση για το κοριτσάκι, ήταν ανήσυχη και ο ίδιος δέχτηκε τηλεφωνήματα από απλούς πολίτες που ενδιαφέρθηκαν για την τύχη του παιδιού και ήθελαν να βοηθήσουν.

Τις επόμενες ώρες, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία προσωπικού του Νοσοκομείου, η 9χρονη Μαρία θα μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον ιδρύματος, όχι μακριά από το Βόλο.

Όσον αφορά στην κατάσταση του παιδιού – που μιλάει σπαστά Ελληνικά – ο διοικητής τόνισε ότι το παιδί αρχικά ήταν τρομαγμένο, υπερκινητικό, σε διέγερση και σαστισμένο, αλλά εκτίμησε ότι φεύγει σε πολύ καλύτερη κατάσταση, γιατί το επιστημονικό προσωπικό των υπηρεσιών ου Νοσοκομείου βρισκόταν συνέχεια κοντά του.

Καταδικάστηκε η μητέρα

Οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα η μητέρα της 9χρονης Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η 23χρονη άστεγη από τη Ρουμανία, μετά την απολογία της δικάστηκε στο Αυτόφωρο και κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου. Της επιβλήθηκε δε ποινή 8 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.