Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Άνοιξε τις πύλες του ο «Αγροτικός Αύγουστος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φιλοξενεί περίπου 150 επιχειρήσεις από όλη την Κρήτη.

Με τη φιλοξενία περίπου 150 επιχειρήσεων από όλη την Κρήτη, σε 120 ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, άνοιξε τις πύλες της στη δυτική τάφρο των Χανίων η 16η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος». Στο επίκεντρο της έκθεσης και τη φετινή χρονιά βρίσκονται τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, σημείωσε: «Προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης είναι η συνέχιση ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων του νησιού. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια στόχος μας ήταν να αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγροτικών μας προϊόντων, αλλά και του τουρισμού». Κάλεσε, δε, όλους τους φορείς να συμβάλουν, ώστε τα κρητικά προϊόντα, «να πάρουν την αναγκαία πιστοποίηση για να βρουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές του εξωτερικού».

Η βασική θεματική της φετινής έκθεσης είναι η προβολή της κρητικής χλωρίδας και για τον λόγο αυτόν οι διοργανωτές προχώρησαν και στην έκδοση βιβλίου, στο οποίο υπάρχουν όλα τα είδη της χλωρίδας του νησιού, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη σημασία της έκθεσης αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επισημαίνοντας: «Η κρητική χλωρίδα η κρητική διατροφή και τουρισμός είναι οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν χωρά αμφιβολία πως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο πρωτογενής τομέας, δηλαδή η αγροτική παραγωγή και η πλούσια χλωρίδα, που παρουσιάζει ο τόπος μας, την οποία εξετάζουν και ερευνούν επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε μόνιμη βάση, είναι τομείς, που μπορούν να μας οδηγήσουν στον δρόμο της ανάπτυξης».

Ο κ. Σκουλάκης και κάλεσε τους πολίτες να επαναφέρουν στο τραπέζι το κρητικό διατροφικό πρότυπο, να καταναλώνουν κατά προτεραιότητα αυτά που παράγουν, να στηρίζουν τα αγνά και ποιοτικά τοπικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τις ντόπιες επιχειρήσεις και παραγωγούς.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου, διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις. Μετά τα Χανιά, τμήματα της έκθεσης θα μεταφερθεί την Κίσαμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.