Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

«Δεν γίνονται όσα θα έπρεπε για την αντιμετώπιση του Έμπολα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Καρφιά» του προέδρου της Σιέρα Λεόνε κατά του ΠΟΥ.

Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, ο Έρνεστ Μπάι Κορόμα, θεωρεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν κάνει όσα θα έπρεπε για να σταματήσει την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Οι επικρίσεις του ήρθαν μία ημέρα αφότου ο ίδιος κήρυξε τη χώρα του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Κορόμα επισκέφθηκε το τοπικό γραφείο του ΠΟΥ στην πρωτεύουσα Φριτάουν νωρίς το πρωί, αλλά το βρήκε κλειστό και «δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της χώρας. Με δεδομένο το μέγεθος της κρίσης, το γραφείο του ΠΟΥ θα έπρεπε να λειτουργεί «σε 24ωρη βάση», τόνισε ο πρόεδρος.

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν προσβληθεί από τον ιό 533 άνθρωποι και 233 έχουν πεθάνει. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο ειδικευμένος στην καταπολέμηση του Έμπολα γιατρός Σέιχ Όμαρ Χαν, ο άνθρωπος που οι αρχές χαρακτηρίζουν «εθνικό ήρωα» για τον αγώνα που έδωσε για να σώσει τους ασθενείς του.

Ο Κορόμα διέταξε την Τετάρτη να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι ασθενείς. Απαγόρευσε επίσης τις δημόσιες συγκεντρώσεις και ακύρωσε όλα τα ταξίδια κυβερνητικών αξιωματούχων στο εξωτερικό.

Ο Έμπολα, που είναι θανατηφόρος στο 90% των περιπτώσεων, μεταδίδεται από το αίμα και τα σωματικά υγρά και προκαλεί μαζική αιμορραγία και υψηλό πυρετό. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των υγειονομικών αρχών είναι η επέκταση της επιδημίας στη γειτονική Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, μετά και τον θάνατο ενός Αμερικανού που έφτασε στη χώρα αυτή από τη Λιβερία και εμφάνισε αμέσως ύποπτα συμπτώματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.