Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι γιατροί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζήτησαν από το Βορίδη να βρεθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματά τους.

Την πρόθεση των γιατρών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εφόσον δεν βρεθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα του κλάδου, εξέφρασε στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Ανάμεσα στα αιτήματα των γιατρών είναι η εφαρμογή του πλαφόν ανά πάροχο για διαγνωστικές εξετάσεις και η άμεση καταβολή ληξιπρόθεσμων του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς. Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης και περιλάμβανε τις συλλογικές συμβάσεις, την ισοτιμία ιατρικής υπογραφής, την εφαρμογή των Διαγνωστικών Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, την αύξηση των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών, το ΕΣΠΑ και την αξιολόγηση και την ομογενοποίηση ιατρών των πρώην μονάδων ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, είπε στον υπουργό Υγείας ότι θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από όλους τους εργαστηριακούς ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν δρομολογηθεί άμεσα η εφαρμογή του πλαφόν ανά πάροχo και γεωγραφική περιφέρεια για διαγνωστικές εξετάσεις, και τόνισε ότι «η μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα έχει ως συνέπεια την εύνοια μόνο των μεγάλων αλυσίδων, ενώ τα μικρά εργαστήρια θα κινδυνεύουν να κλείσουν».

Ο Βορίδης, δεσμεύτηκε, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ότι άμεσα θα εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε στο Μ. Βορίδη ότι το «clawback» δεν πρέπει να γίνει τώρα, δηλαδή στο τέλος του εξάμηνου, αλλά στα τέλη του χρόνου, και έθεσε εκ νέου το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων που υφίστανται από το 2010.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον κ. Πατούλη ότι τα χρήματα έχουν προωθηθεί από τις υπηρεσίες ώστε να αποπληρωθούν οι γιατροί και δεσμεύθηκε να μεριμνήσει για όλα τα ζητήματα που του ετέθησαν από τον ΙΣΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.