Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

"O Πιστόριους κινδυνεύει να αυτοκτονήσει"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Όσκαρ Πιστόριους πάσχει από το σύνδρομο μετατραυματικού στρες (PTSD) και κινδυνεύει να αυτοκτονήσει, αναφέρει η ψυχιατρική έκθεση που διαβάστηκε στο δικαστήριο από τον συνήγορό του.

Σύμφωνα με αυτή, ο Πιστόριους θρηνεί για τον θάνατο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.



Ο εισαγγελέας στη δίκη του αμφισβήτησε σήμερα το κατά πόσο αγαπούσε ο κατηγορούμενος την σύντροφό του, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε τον περασμένο χρόνο.

Ο ίδιος αρνείται ότι την πυροβόλησε σκοπίμως κι υποστηρίζει ότι την πέρασε για διαρρήκτη.

Ο εισαγγελέας υποστηρίζει αντίθετα ότι ο παραολυμπιονίκης την σκότωσε ύστερα από καυγά που είχαν.

Την Δευτέρα, δόθηκε στη δημοσιότητα η ψυχιατρική έκθεση σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος δεν έπασχε από κάποια ψυχική διαταραχή όταν σκότωσε την Στέενκαμπ.

Το πόρισμα της έκθεσης--που συντάχθηκε ύστερα από ένα μήνα ψυχιατρικής εξέτασης του αθλητή-- έχουν αποδεχτεί τόσο ο εισαγγελέας όσο και οι συνήγοροι του Πιστόριους.

Ο συνήγορός του Μπάρι Ρουξ ανέγνωσε την ψυχιατρική έκθεση στο σημείο όπου αναφερόταν ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ναρκισσιστική προσωπικότητα, ούτε εκρηκτική--χαρακτηριστικό σύνηθες σε άνδρες που κακοποιούν τις συντρόφους τους-- και ότι έχει ιστορικό ανασφάλειας και εύθραυστης ψυχικής κατάστασης, ειδικά όταν δεν φοράει τα προσθετικά του μέλη.

Στη διάρκεια της δίκης έχει αναφερθεί ότι το θύμα είχε στείλει το εξής γραπτό μήνυμα στον Πιστόριους: "Κάποιες φορές σε φοβάμαι".

Αντίθετα, ο εισαγγελέας επισήμανε ότι η έκθεση αναφέρει πως ο 27χρονος Πιστόριους ήταν ικανός να διακρίνει το καλό από το κακό όταν σκότωσε την Ρίβα και για τον λόγο αυτό φέρει ποινική ευθύνη για τις πράξεις του.

Ο συνήγορός του τόνισε την σχέση αγάπης που είχε το ζευγάρι το οποίο, μάλιστα, σχεδίαζε να συγκατοικήσει. Χθες κατέθεσε στο δικαστήριο ο μάνατζερ του αθλητή Πέτρους βαν Ζιλ, ο οποίος είπε ότι ο Πιστόριους σχεδίαζε να πάρει μαζί του σε έναν αθλητικό διαγωνισμό στο εξωτερικό το θύμα, καθώς και να πάνε μαζί σε μία συναυλία στην Ιταλία.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ είπε ότι ο κατηγορούμενος είχε και στο παρελθόν σχεδιάσει ταξίδια με πρώην συντρόφους τους, σε μία εκ των οποίων, την Σαμάνθα Τέιλορ, έγραφε και παθιασμένες ερωτικές επιστολές.

Ο Νελ επιχείρησε να τονίσει την επιθετική πλευρά του αθλητή υποβάλλοντας ερωτήματα στον μάνατζέρ του σχετικά με ένα περιστατικό κατά το οποίο ο Πιστόριους κλώτσαγε καρέκλες όταν αποκλείστηκε από έναν αγώνα στη Νότια Κορέα. Εκείνος απάντησε ότι δεν γνώριζε το περιστατικό αλλά ότι όντως τότε είχε ταραχθεί ο Πιστόριους.

Ο Πιστόριους έχει υποστεί ακρωτηριασμό και στα δύο πόδια από τα γόνατα και κάτω στην παιδική του ηλικία εξαιτίας μίας γενετικής ανωμαλίας. Αν κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης ή τουλάχιστον 25ετή κάθειρξη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.