Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Απεβίωσε ο κινηματογραφιστής Πολ Μαζούρσκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήταν πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ.

Σε ηλικία 84 ετών απεβίωσε χθες ο αμερικανός κινηματογραφιστής Πολ Μαζούρσκι, πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ και δημιουργός μεταξύ άλλων των ταινιών «Μπομπ και Κάρολ και Τεντ και Άλις» και «Το μούτρο του Μπέβερλι Χιλς».

«Ήταν ο αμερικανός Φελίνι μας. Θα μου λείψει αφάνταστα», έγραψε στο Twitter ο φίλος του σκηνοθέτης Μελ Μπρουκς, περιγράφοντάς τον ως «έναν από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες και σεναριογράφους που έκαναν ποτέ ταινίες».

Ο πράκτοράς του Τζέφρι Μπεργκ επιβεβαίωσε πως ο κινηματογραφιστής απεβίωσε τη Δευτέρα, χωρίς να κάνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με τον Τύπο υπέκυψε στο Λος Άντζελες από καρδιακή ανακοπή.
Απεβίωσε ο κινηματογραφιστής Πολ Μαζούρσκι

Ο Μαζούρσκι σκηνοθέτησε περίπου δεκαπέντε ταινίες, γλυκόπικρες κωμωδίες για τον έρωτα ή για το μεγαλείο και την παρακμή της αμερικανικής ζωής, όπως το «Μούτρο του Μπέβερλι Χιλς» με τους Νικ Νόλτε και Μπέτι Μίντλερ.

Ο Μαζούρσκι ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος για Όσκαρ το 1969 για το σενάριο της κωμωδίας «Μπομπ και Κάρολ και Τεντ και Άλις», στη συνέχεια για τα σενάριο των «Χάρι και Τόντο» το 1974, «Μια ελεύθερη γυναίκα» το 1978 και «Εχθροί: μια ερωτική ιστορία» το 1989. Υπήρξε επίσης υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης ταινίας για την ταινία «Μια ελεύθερη γυναίκα».

Ο Πολ Μαζούρσκι ήταν ακόμη ηθοποιός, μερικές φορές σε δικές του ταινίες, αλλά και σε ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ («Φόβος και Επιθυμία») ή του Μπράιαν ντε Πάλμα («Υπόθεση Καρλίτο»). Στη μικρή οθόνη, υποδύθηκε τον μαφιόζο στους «Σοπράνος» καθώς και στη σειρά του Λάρι Ντέιβιντ \«Curb Your Enthusiasm».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.