Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πρωτοβουλία για την Κασσάνδρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοβουλία του ΟΤΧ και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για την κάλυψη της περιοχής με διασώστες.

Πρωτοβουλία για τη φιλοξενία πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στην Κασσάνδρα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανέλαβαν ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), προκειμένου να υπάρχει πιο άμεση παρουσία διασωστών στην περιοχή.

Αναλυτικότερα, στόχος είναι η Χαλκιδική -ο πληθυσμός της οποίας πενταπλασιάζεται το καλοκαίρι και φτάνει ακόμη και στα 700.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών και των ημεδαπών με εξοχικά εκεί- να καλύπτεται καλύτερα με προσωπικό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση π.χ., οδικών ατυχημάτων, τουλάχιστον σε περιοχές με αυξημένο τουρισμό. Τα παραπάνω γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού, Γρηγόρης Τάσιος.

«Μετά και τη μείωση του προσωπικού, η κάλυψη που υπάρχει στη Χαλκιδική από το ΕΚΑΒ δεν επαρκεί. Τόσο τα στατιστικά των ατυχημάτων, όσο και η ιδιαίτερη γεωγραφική διαμόρφωση της Χαλκιδικής, με τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ διάφορων περιοχών, επιβεβαιώνουν ότι η καλύτερη κάλυψη είναι άμεσα αναγκαία. Σταθμεύουν κάποια ασθενοφόρα στη Μουδανίων και από εκεί και πέρα το χάος. Πάγιο αίτημα όλων των φορέων της περιοχής, εδώ και πέντε με επτά χρόνια, είναι η ίδρυση έστω παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης στη Χαλκιδική, αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Έτσι, πήραμε την πρωτοβουλία, ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Κώστας Ψαθάς και ο Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με τον δήμο Κασσάνδρας σε πρώτη φάση, να ξεκινήσουμε αυτό το πρόγραμμα φιλοξενίας», σημείωσε ο κ.Τάσιος.

Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρεται δωρεάν διαμονή σε πληρώματα του ΕΚΑΒ και τις οικογένειές τους, ενώ ειδικά στους διασώστες (όχι και στα μέλη των οικογενειών τους) δίνεται και η δυνατότητα δωρεάν διατροφής.

Αυτή τη στιγμή, σε καταλύματα που έχουν διατεθεί για αυτό τον σκοπό φιλοξενούνται τέσσερα πληρώματα των δύο ατόμων με ένα ασθενοφόρο, τα οποία καλύπτουν σταθερά και επί 24ώρου βάσης τις περιοχές του δήμου Κασσάνδρας.

«Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά πέρυσι για πρώτη φορά και πήγε πολύ καλά. Στόχος είναι το 2015 να προχωρήσει η εφαρμογή του και σε άλλους δήμους», σημείωσε ο κ.Τάσιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.