Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ολοκληρώθηκε το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην εναρκτήρια παράσταση βρέθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.

Έπεσε η αυλαία της επετειακής 20η διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που φιλοξένησε ξεχωριστές παραστάσεις, με ομάδες χορού υψηλότατου επιπέδου και διαφορετικό χαρακτηριστικό ιδίωμα η καθεμία, σε κατάμεστες αίθουσες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με την ενεργή και διαδραστική συμμετοχή της πόλης και των κατοίκων της.

Η παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, στην εναρκτήρια παράσταση ως έμπρακτη έκφραση της θέλησης της Πολιτείας να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ ως ξεχωριστής και ιδιαίτερης ελληνικής συνεισφοράς στο διεθνές καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τοπίο και στη χώρα, μαζί με την αποφασιστικότητα του Δήμου Καλαμάτας, για τη συνέχιση του επιτυχημένου θεσμού, υπήρξαν από τα πιο αισιόδοξα μηνύματα ότι το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο κατώφλι της τρίτης του δεκαετίας και παρ' όλες τις δύσκολες συνθήκες, θα βρει τον τρόπο να πορευθεί με αξιώσεις και στα χρόνια που έρχονται.

Συνολικά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και το αμφιθέατρο του Κάστρου, το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού παρουσίασε δεκατέσσερις παραστάσεις, από έξι ομάδες χορού και τέσσερα εργαστήρια, οι οποίες προέρχονταν από Ολλανδία, Γαλλία και Τουρκία, Βέλγιο και Παλαιστίνη, Δανία, Ελλάδα, καταδεικνύοντας τόσο τις τομές όσο και τη συνέχεια των αισθητικών πειραματισμών της χορευτικής τέχνης. Μία, όπως πάντα συνειδητή επιλογή, που οδηγεί στην παρουσίαση εκπροσώπων απολύτως διαφορετικών χορευτικών ιδιωμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στο απάνθισμα μιας πολυμορφίας αισθητικών προτάσεων, τάσεων και σύγχρονων κοινωνικών προβληματισμών και θεματολογίας.

Το φεστιβάλ επιδίωξε ιδιαίτερα και πέτυχε σε πολλά επίπεδα το άνοιγμά του στον δημόσιο χώρο της Καλαμάτας και στους κατοίκους της. Η πόλη ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόκληση και τόσο η νεότερη γενιά της, μαθητές Δημοτικού, όσο και μεγαλύτεροι, αλλά και ηλικιωμένοι συμμετείχαν με διάφορους τρόπους στα δύο ξεχωριστά εργαστήρια, What if και On the Road.

Επιπλέον, προσέφερε υψηλότατου επιπέδου εκπαιδευτικά σεμινάρια στους επαγγελματίες του χορού, με την Ισπανίδα χορεύτρια, χορογράφο και δασκάλα Μάρτα Κορονάντο, και τη Βελγίδα δραματουργό Χίλντεγαρτ Ντε Βέεστ.

Τέλος, το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας υποστήριξαν μεταξύ άλλων, η ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα, το Institut Français και οι φλαμανδικές Αρχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.