Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Το βραδινό φως τροχοπέδη στη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η έκθεση σε φως τη νύχτα μειώνει τις πιθανότητες θεραπείας σύμφωνα με έρευνα.

Η έκθεση σε φως τη νύχτα, που σταματάει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης, καθιστά τον καρκίνο του μαστού εντελώς ανθεκτικό στην ταμοξιφένη, ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φάρμακα στη μάχη κατά του εν λόγω καρκίνου. Η έρευνα που έγινε σε ποντίκια και που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Cancer Research είναι η πρώτη που δείχνει ότι η μελατονίνη είναι πολύ σημαντική στην ανταπόκριση στην ταμοξιφένη των ασθενών με καρκίνο του μαστού.

Οι επιστήμονες, στην πρώτη φάση της μελέτης, για αρκετές εβδομάδες εξέθεταν τα ποντίκια για 12 ώρες σε φως και στη συνέχεια για 12 ώρες σε απόλυτο σκοτάδι (όπου γίνεται η παραγωγή της μελατονίνης). Στη δεύτερη φάση έκαναν το ίδιο με τη διαφορά ότι τις 12 ώρες του σκοταδιού τα εξέθεταν και σε ένα αδύναμο φως, τόσο όσο θα έμπαινε κάτω από τη χαραμάδα μίας κλειστής πόρτας. Σε κάποια από αυτά στη δεύτερη φάση έδιναν συμπλήρωμα μελατονίνης.

Η μελατονίνη από μόνη της καθυστέρησε τη δημιουργία όγκων και την αύξηση των ήδη υπαρχόντων, αλλά η ταμοξιφένη κατάφερε να μειώσει πάρα πολύ τους όγκους στα ποντίκια που βρίσκονταν για 12 ώρες στο απόλυτο σκοτάδι καθώς και σε όσα έπαιρναν συμπλήρωμα μελατονίνης όταν εκτίθονταν στο απαλό φως.

Αυτή η έρευνα είναι πολύ σημαντική για τις γυναίκες που κάνουν θεραπεία με ταμοξιφένη και δεν κοιμούνται καλά ή εκτίθενται σε φως τις νυχτερινές ώρες (π.χ. επειδή δουλεύουν σε βάρδιες ή επειδή συνηθίζουν να κοιμούνται με φως).


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.